Presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret a obtinut amanarea cu doua luni a dezafilierii Federatiei Nationale de Box

1113

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANST), Carmen Tocala, a obtinut amanarea cu doua luni a dezafilierii Federatiei Sportive Nationale de Box, dupa o discutie telefonica avuta cu secretarul general al Asociatiei Internationale de Box (AIBA).

„I-am explicat domnului secretar general ca avem nevoie de o perioada de timp pentru ca toata situatia sa fie rezolvata in temeiul legii si ne-a acordat o amanare de doua luni. Acum a venit timpul sa luam masuri statuare, care sa salveze boxul romanesc. Acest sport a dat Romaniei adevarate valori, sportivi care au ajuns in elita boxului international. Nu pot permite ca munca de atatia ani a acestor oameni sa se duca pe apa sambetei”, a precizat presedintele ANST intr-un comunicat.

Carmen Tocala se va intalni marti cu presedintele Federatiei Sportive Nationale de Box, Rudel Obreja, pentru a stabili care sunt pasii care vor fi parcursi pentru ca problemele existente in interiorul federatiei sa fie rezolvate.

„Totul trebuie sa fie facut pe cale amiabila, aceste tensiuni nu pot continua pentru ca afecteaza atat munca sportivilor, cat si imaginea sportului romanesc”, a mai spus presedintele ANST.