AUTO MOTO

Prima cursa de superenduro din Romania: Cheile Gradistei Dirt Fest! Vezi programul competitiei!

1superenduroMulti piloti cu un bogat palmares international, printre care si Graham Jarvis (nr. 1 mondial in enduro extrem), Paul Bolton si Mani Gyenes, vor concura weekendul acesta, in baza olimpica de pregatire sportiva de la Cheile Gradistei Fundata, la prima cursa de superenduro din Romania – Cheile Gradistei Dirt Fest, potrivit prosport.ro.

Superenduro

Chiar daca se organizeaza pentru prima data o competitie cu formatul apropiat de cel al Campionatului Mondial de Superenduro, la startul cursei moto se vor afla piloti cu un bogat palmares international. Regele Carpatilor, cum a fost numit Graham Jarvis dupa castigarea a patru titluri Red Bull Romaniacs, va face show la Dirt Fest, britanicul fiind inscris la clasa Elit (Pro) a competitiei de superenduro. Paul Bolton castigatorul Prologului Red Bull Romaniacs din acest an si ocupantul locului cinci la finalul raliului va concura si el in competitia care incepe la 1300 m altitudine. Mani Gyenes, castigator al raliului Dakar in 2011 la clasa Maraton si multiplu campion al Romaniei la Enduro si Endurocross, este o alta vedeta de pe lista riderilor de la clasa Elit (Pro). Concurentii vor porni in bloc (starturi in valuri cate 10 sportivi la un interval de 15sec), iar la final se va face unclasament pe fiecare din urmatoarele categorii: Elite(Pro), Full Throttle (Experti), Hobby, Old But Cool (Veterani), Rookie(Juniori), Girl Power(Fete). Superenduro-ul se va desfasura sambata 7 septembrie cand riderii vor rula pe traseul de aproximativ 10km in antrenamentul liber, antrenamentul oficial, calificari, finala mica si finala mare. Traseul este creat sub forma unei bucle, avand startul si finisul precum si cele mai spectaculoase portiuni in apropierea Bazei Olimpice Cheile Gradistei Fundata.

Downhill mountainbiking

Concursul de downhill este programat duminica 8 septembrie si reprezinta o revenire a acestor competitii la Cheile Gradistei, anul trecut aici organizandu-se Surmont Gravity Enduro Jam.

Ineditul concursului de downhill il reprezinta cronometrarea permanenta. Conceptul este simplu si implica masurarea timpillor obtinuti de rideri pe parcursul intregii zile. Concurentii pot cobori decate ori doresc in timpul alocat si au astfel mai multe sanse sa isi imbunatateasca performanta. Datorita colaborarii cu echipa Chrono Moto, din Ungaria, dupa fiecare coborare riderii pot vedea exact pozitia pe care o ocupa in clasamentul instantaneu. La finalul zilei castigatori vor fi desemnati cei care au obtinut cel mai bun timp. Riderii vor fi impartiti pe urmatoarele categorii : Juniori – 14 – 16 ani (concurenti nascuti intre 1997-1999), Elite – 17 – 29 ani (concurenti nascuti intre 1984-1996), Masters – peste 30 ani (concurenti nascuti pana in 1983), Hardtail, Girls.

Startul in competitia de downhill se va da de la Cheile Gradistei Fundata la o altitudine de aproximativ 1300m. Dupa o coborare de 2,2km si o diferenta de nivel de 370m, riderii vor ajunge in Complexul Cheile Gradistei Moeciu, mai precis la finisul amenajat pe partia de ski.

Pentru cursa de downhill au venit in Romania rideri din diverse colturi ale Europei inclusiv Glenroy Martin, ocupantul locului patru la categoria Expert din British Downhill Series.

4X (4Cross)

Concursul va avea loc pe un traseu amenajat chiar in interiorul Bazei Olimpice, cu o serie de obstacole, unde serii de cate patru concurenti se vor intrece, in sistem eliminatoriu, pentru a ajunge cat mai repede posibil la linia de finis. Primii doi concurenti din fiecare mansa se vor califica in mansa urmatoare.

Urcarea la linia de start se va face cu teleschiul amplasat la marginea traseului.

Antrenamentele, calificarile si mansele de concurs pentru 4X sunt programate toate sambata, 7 septembrie, intre orele 14:00 si 19:00. Concursul de 4X se desfasoara conform regulamentului Uniunii Cicliste Internationale.

La aceasta disciplina va exista o singura categorie de concurs si se pot inscrie rideri care au minim 17 ani.

Premiera filmului NotBad la Cheile Gradistei Dirt Fest

NOtBad este noul film de scurt metraj de la Anthill Films, echipa care care a produs Strenght in Numbers, Follow Me, Seasons, Roam, The Collective si este prezentat de Trek in asociere cu JBL, Shimano, Bontrager si Pinkbike.com.

Este un film cu Brandon Semenuk, Brook MacDonald, Brett Rheeder, Cam McCaul, Andrew Shandro, René Wildhaber si Ryan Howard, care pune in lumina esenta mountain bike-ului – having fun on your bike!

Program Cheile Gradistei Dirt Fest:

Vineri 6 septembrie

12 :00 – 17 :00 inscrieri si antrenamente libere Downhill

18:00 – 22:00 inscrieri concurs Superenduro

Sambata 7 septembrie

Downhill – DH

10.00-17.00 inscrieri si antrenamentelibere DH

19.00 Stafeta Bicicleta DH & Motocicleta Enduro

Four Cross – 4X

14.00-15.00 inscrieri si antrenamente libere 4Cross

15.00-16.00 Calificari 4Cross

16.30-19.00 Finala 4X

Superenduro

10.00 briefing

10:30-11:00 Antrenament liber

11:50-12:20 Antrenament oficial

14:00-14:30 Calificari

16,00 – Formare grila finala mica

16,10 – Start finala mica (45 minute + 1 tur)

17.10 – Formare grila Finala mare

17,20 – Start finala mare(1 ora + 1 tur)

Mountainboard

10.00-11.30 Antrenamente libere

12.00-13.30 Cursa

20:00 Festivitate de premiere pentru toate competitiile zilei urmata de party si premiera filmului NotBad.

Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP