Primaria Bucuresti SPONSORIZEAZA echipa Oltchim Rm. Valcea! Oprescu: Este o mandrie nationala!

994

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri despre sponsorizarea acordata echipei de handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea ca a dorit sa faca acest lucru, pentru ca este vorba despre o grupare etalon a sportului romanesc, ajutorul fiind o „datorie morala”.

„Am dorit acest lucru, pentru ca este o echipa etalon a sportului romanesc. Este o datorie morala sa le ajutam, pentru ca aceste fete reprezinta o mandrie nationala, iar in acest an au sanse reale de a participa la o alta finala a Ligii Campionilor. Echipa este deja angrenata in competitii internationale si, fara acest sprijin financiar, nu ar mai fi putut participa la urmatoarele etape”, a spus Oprescu.

Primaria Capitalei va sponsoriza cu un milion de lei echipa de handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea, suma urmand sa fie alocata din fondul de rezerva al municipalitatii, potrivit unui proiect de hotarare aprobat vineri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Proiectul de hotarare are inclus in anexe un referat al presedintelui clubului Oltchim Ramnicu Valcea, in care se mentioneaza ca, in prezent, gruparea sportiva se confrunta cu o situatie financiara deosebit de grea si nu mai poate sustine echipa de handbal ferminin.

Potrivit proiectului, banii alocati vor fi destinati participarii echipei de handbal feminin la competitiile internationale in care aceasta este deja angrenata (Liga Campionilor – n.r.).

Dupa supunerea la vot a proiectului, consilierii PDL din CGMB au contestat numaratoarea voturilor. Potrivit acestora, proiectul nu ar fi intrunit numarul de voturi necesare aprobarii, insa presedintele de sedinta a declarat proiectul ca fiind votat.