Primaria Craiova este acuzata de Adrian Mititelu ca a dat mita FRF doua milioane de euro pentru locul din Liga a II-a!

1181

1mititeluAvocatul FC Universitatea Craiova, Mircea Moise, a declarat ca Primaria Craiova ar fi dat mita FRF doua milioane de euro, pentru locul primit de CS „U” Craiova in Liga a II-a.

Judecatorul a stabilit termen in cazul dezafilierii FC Universitatea Craiova de catre Federatia Romana de Fotbal pentru 10 octombrie.

„Inculpatii Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Federatia Romana de Fotal si Liga Profesionista de Fotbal au depus o cerere sa-si angajeze un aparator. De asemenea, li s-a pus in vedere sa-si desemneze un mandat in ceea ce priveste atat federatia cat si liga, intrucat conducatorii lor sunt inculpati in acest dosar si nu pot reprezenta legal interesele federatiei si ligii. S-a acordat termen pe data de 10 octombrie, data la care vom discuta si o cerere de renuntare a municipiului Craiova, pentru ca s-a dat mita Federatiei Romane de Fotbal doua milioane de euro pentru a primi acel loc. Urmeaza ca la termenul acordat sa se puna in discutie daca Primaria Municipiului Craiova poate renunta la cele doua milioane de euro si cum au intrat banii in contul federatiei, cum au iesit acesti bani din contul federatiei. Vorbim de doua milioane de euro, un milion de euro pentru fiecare an. Intrebati-o pe doamna primar, pentru ca va poate explica cum stau lucrurile cu actele transmise de doamna primar inainte de a se acorda locul, stenogramele se sedinta ale Comitelui Executiv al FRF, care spun anumite lucruri. Eu cred ca organele statului vor face lumina si sub acest aspect”, a declarat Moise.

Prejudiciul estimat de catre gruparea condusa de Adrian Mititelu in urma dezafilierii se ridica la 284 de milioane de euro:

„La aceasta ora, putem vorbi de 284 de milioane de euro. Sunt foarte multe de discutat pe aceasta tema, o vom face in fata judecatorului”.

Avand in vedere ca suma prejudiciului estimat de clubul lui Mititelu este foarte mare, aparatorul acestuia spune ca este posibila o extindere a sechestrului instituit asupra bunurilor lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir si Ligii Profesioniste de Fotbal.

„Sunt foarte multe infractiuni de abuz in serviciu, foarte multe acte materiale. Ce interes ar fi avut? Asta o poate spune doar domnul Mircea Sandu si poate domnul Victor Piturca, amicul domnului Mircea Sandu. Nu pot sa spun ce legatura are, dar Piturca a fost martor in acest proces. Pe latura penala vom sustine condamnarea acestor persoane iar pe latura civila recuperarea acestui prejudiciu. Cred ca se poate vorbi si de o extindere a sechestrului, pentru ca bunurile au o valoare de 50 de milioane iar noi sustinem ca prejudiciul produs este mult mai mare. Judecatorul va dispune. E vorba de dreptul incalcat de acesti inculpati. E vorba de dreptul de preprietate, consacrat prin constitutie si nimeni nu poate incalca proprietatea altuia, 39 de jucatori ale caror drepturi federative faceau parte din patrimoniul societatii aflate in insolventa, la dispozitia lui Mircea Sandu si a amicilor sai. Pentru ca noi credem ca si acele persoane care au fost scose si care au termen pe 18 septembrie vor fi introduse in aceasta cauza alaturi de Mircea Sandu si credem noi condamnati mai tarziu. Sandu Mircea nu putea sa faca ce a facut daca acele persoane, membrii Comitetului Executiv, se abtineau sau votau impreuna”, a mai spus Moise.

De asemenea, clubul FC Universitatea Craiova a solicitat instantei ca toate cluburile la care au plecat fostii jucatori ai gruparii din Banie sa raspunda in solidar cu inculpatii din acest dosar:

„Am solicitat de asemnea ca toate cluburile care au beneficiat de acest ajutor al lui Mircea Sandu, al federatiei si al ligii sa raspunda in solidar pe latura civila. Probabil ca vor raspunde si jucatorii in solidar cu federatia, liga si ceilalti inculpati. Sunt si ei introdusi in cauza”.

Avocatul clubului FC Universitatea Craiova, Mircea Moise, fost impresar al fotbalistului Claudiu Keseru, a castigat in vara acestui an un proces la Curtea de Apel, impotriva FRF. Institutia il declarase „persona non-grata” pentru ca fostul impresar actionase federatia in instantele civile, considerandu-se prejudiciat cu suma de 500.000 de euro, in urma transferului jucatorului, de la FC Oradea la Nantes.