Primaria Craiova incepe de anul acesta proiectul noului stadion ”Ion Oblemenco”

984

Stadium_Ion_Oblemenco_-_main_standPrimarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a prezentat, vineri, proiectele municipalitatii pentru anul 2013, ea precizand si ca doreste construirea unei arene de nivel european in locul stadionului „Ion Oblemenco”, existand promisiunea ca in acest an sa fie alocate fonduri pentru studiul de fezabilitate.

„Stadionul Oblemeco vreau sa fie dezvoltat cu fonduri europene, sa fie reconstruit, pentru ca investitia este prea mare sa fie suportata de bugetul local si pentru ca la Compania Nationala de Investitii inca se fac calcule daca pot sa suporte un asemenea proiect in perioada urmatoare, de cinci luni de zile. Deocamdata, avem o promisiune ca anul acesta va fi platit studiul de fezabilitate pentru stadionul Oblemenco, care presupune deomolarea acestui stadion si reconstruirea dupa modelul Arenei Nationale, sa fie acoperit cu totul. Eu sper din toata inima sa accesam fonduri europene, ca este mai bine pana la urma si pentru bugetul statului si pentru localitatea noastra”, a declarat Lia-Olguta Vasilescu, citata de corespondentul MEDIAFAX.

Olguta Vasilescu a explicat insa ca prioritare sunt investitiile in utilitati.

„Eu sper, dupa ce se termina canalizare, apa potabila si ce mai inseamna alte utilitati, drumuri, poduri si asa mai departe, sa fie si lucruri de genul acesta. Am avut discutii cu ministrul Fondurilor Europene, care mi-a spus ca un asemenea proiect este eligibil. Si in aceste conditii nu avem nici noi interese de a incarca acea Companie Nationala de Investitii cu finantarea, cand putem lua de la UE. Pana la urma, sunt tot banii nostri”, a spus primarul Craiovei.

In planurile primarului pentru anul 2013 mai sunt investitii pentru refacerea strazilor, a liniei de tramvai sau reabilitarea blocurilor, dar si a canalelor colectoare.