Primarul Craiovei ataca DUR Federatia Romana de Fotbal!

943

lov Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, sustine ca pozitia Federatiei Romane de Fotbal (FRF) prezentata marti, intr-un comunicat de presa, privind ”renasterea echipei Universitatea Craiova”, este o reactie nepotrivita fata de dorinta suporterilor, finantatorului si chiar a primarului municipiului Craiova de a revedea echipa de fotbal in competitii. Vasilescu sustine ca FRF doreste mai degraba disparitia totala a Universitatii Craiova si nicidecum revenirea ei.

Vin sa dea indicatii ce sa facem, cum sa facem, cu cine sa facem. Din acest comunicat reiese, foarte clar, ca ii sperie revenirea in fotbal a echipei Universitatea Craiova. Din toate datele pe care le avem, dupa ce justitia s-a pronuntat privind ilegalitatea dezafilierii echipei Universitatea Craiova, reafirm ca dreptatea este de partea Craiovei. Dezafilierea Universitatii Craiova, repet ilegala, a adus grave prejudicii financiare finantatorului, dar si grave prejudicii de imagine municipiului Craiova si judetului Dolj”, sustine Vasilescu intr-un comunicat de presa.

In opinia primarului Craiovei, conducerea FRF nu doreste ca echipa sa revina in competitii, iar modul in care se pune problema in comunicat o face pe Olguta Vasilescu sa creada ca se doreste mai degraba disparitia totala a Universitatii Craiova si nicidecum revenirea ei.

‘Este de neinteles aceasta reactie a conducerii FRF, la 6 zile distanta de intalnirea pe care am avut-o cu Adrian Mitielu, Marcel Popescu si reprezentanti ai suporterilor din regiunea Oltenia. Astazi m-am aflat in capitala pentru a face demersurile necesare pentru a demara constructia noului stadion. Am promis ca vom avea un stadion nou si il vom face. Aceasta este principala noastra obligatie a municipalitatii, obligatie pe care singura mi-am asumat-o. Craiova are nevoie de un stadion si de o baza sportiva conforme cu standardele actuale. In ceea ce priveste reinfiintarea echipei, statutul juridic si celelalte probleme organizatorice, acestea sunt in sarcina finantatorului, cel care saptamana trecuta si-a aratat toata disponibilitatea de a ceda actiunile pentru a readuce echipa in competitii. In opinia mea, dupa ce in justitie i s-a dat dreptate Universitatii Craiova, conducerea FRF nu doreste ca echipa sa revina in competitii. Modul in care se pune problema in acest comunicat ma face sa cred ca se doreste mai degraba disparitia totala a Universitatii Craiova si nicidecum revenirea ei’‘, mai spune primarul Craiovei in comunicatul de presa.

Federatia Romana de Fotbal a dat publicitatii un comunicat in care saluta initiativa autoritatilor locale din Craiova de a se implica in renasterea Universitatii Craiova, dar avertizeaza ca includerea lui Adrian Mititelu in proiect ar fi o catastrofa.

Federatia Romana de Fotbal saluta initiativa autoritatilor locale din Craiova de a se implica in renasterea unei echipe de fotbal care sa duca mai departe spiritul, performantele si prestigiul de care s-a bucurat Universitatea Craiova. Adunarea Generala a FRF a iesit in intampinarea acestei dorinte inca de anul trecut, cand a oferit autoritatilor locale un loc in Liga a II-a pentru a inscrie o echipa de fotbal in aceasta competitie”, se arata in comunicatul citat de AGERPRES.

FRF subliniaza ca ”includerea lui Adrian Mititelu intr-o astfel de initiativa ar fi catastrofala pentru sansa renasterii Universitatii Craiova”, precizand ca excluderea clubului detinut de Mititelu nu este echivalenta cu disparitia ”adevaratei Universitatea Craiova, urmasa a Craiovei Maxima”. Forul national considera ca ”istoria si palmaresul Craiovei Maxima apartin orasului Craiova si suporterilor, nu societatii lui Mititelu, aflata in insolventa”.

FRF considera ca Mititelu e ”in totalitate responsabil de situatia creata in ultimii ani in fotbalul craiovean” si avertizeaza ca intentia fostului finantator al Universitatii, ”de a diviza societatea comerciala, aflata in stare de insolventa, pentru a crea o entitate fara datorii care sa se asocieze cu autoritatile locale, se inscrie in aceeasi strategie falimentara pe care a urmat-o in ultimii ani”.

Federatia Romana de Fotbal a subliniat faptul ca decizia de dezafiliere a clubului condus de Adrian Mititelu a fost luata cu respectarea tuturor regulamentelor si statutelor in vigoare, in conformitate cu reglementarile organismelor internationale.

FRF conchide ca ”autoritatile locale din Craiova, beneficiind si de sprijinul FRF, au sansa istorica de a participa la renasterea unei echipe simbol a fotbalului romanesc, au sansa de a pune bazele noii echipe Universitatea Craiova, urmasa a Craiovei Maxima. Decizia apartine in totalitate Primariei Craiovei si Consiliului Judetean Dolj, investitorilor locali, precum si suporterilor din intreaga tara. FRF isi arata intreaga disponibilitate de a sprijini in mod statutar un astfel de demers”.