PRIME NESIMTITE pentru CALIFICAREA NATIONALEI la EURO 2016!

1651

PRIME RECORD pentru CALIFICAREA NATIONALEI la EURO 2016!Primele de calificare pentru calificarea nationalei Romaniei la Euro 2016 au fost hotarate intre cele doua tabere, conducere si jucatori.

Mercuri seara, presedintele Razvan Burleanu si reprezentantii jucatorilor au batut palma in privinta modului de recompensare a elevilor lui Piturca in cazul unei calificari la turneul final al CE 2016.

Dublu fata de 2008

Suma convenita se ridica la aproape 4 milioane de euro, ce urmeaza sa fie impartita fotbalistilor la finalul preliminariilor. Un titular de drept ar putea incasa pina la 200.000 de euro, aproape dublul recompensei maxime primite la ultima calificare a Romaniei la un turneu final, la CE 2008.

1.000 de euro per punct

FRF a infiintat un sistem paralel de premiere, bazat pe numarul de puncte acumulat de prima reprezentativa: indiferent de adversarul intilnit, un „tricolor” va beneficia de un bonus de 1.000 de euro pentru fiecare punct obtinut! Astfel, in cazul in care Romania incheie grupa cu maximum de puncte, un jucator poate incasa inca 30.000 euro.

Bilete la business class

Pe linga stimulentul financiar, „tricolorii” vor beneficia de inca doua avantaje: in cadrul reunirii lotului, federatia va deconta biletele la business class ale stranierilor convocati, precum si un numar fix de tichete la sectiunea VIP a Arenei Nationale pentru rudele sau prietenii fotbalistilor.

Minimum doua milioane

Recompensa minima depinde de felul in care „tricolorii” reusesc calificarea: daca Romania ajunge la turneul final in urma barajului, prima de calificare initiala se reduce la jumatate. Astfel, fotbalistii vor avea de impartit 2 milioane de euro.

GRILA DE PREMIERE

Pozitie   Suma

Loc 1   4 mil de euro
Loc 2   3,5 mil de euro
Loc 3   (calificare directa) 3 mil de euro
Loc 3   (calificare dupa baraj) 2 mil de euro

Sursa: gsp.ro