Reactii de nemultumire la ideea de a mari Champions League la 64 de echipe!

977

Arsene Wenger, a declarat ca nu este convins de planul UEFA privind marirea numarului echipelor participante in Liga Campionilor de la 32 la 64, precizand ca un astfel de format ar crea probleme si ar face ca nivelul competitiei sa scada.

„Nu sunt convins, deoarece deja sunt probleme privind audienta, in faza grupelor. Cred ca ar fi mai multe probleme si ca nivelul ar fi mai scazut. Ar insemna crearea unui campionat european complet. Ar fi si in detrimentul ligilor nationale si ar putea face sa scada interesul fata de fazele finale ale LC. Ar fi o liga europeana”, a afirmat Wenger pentru site-ul oficial al clubului Arsenal.
Presedintele UEFA, Michel Platini, a declarat in aceasta saptamana ca forul continental planuieste o reforma a cupelor europene pentru 2015. La intrebarea daca ar fi posibila o liga a campionilor de 64 de echipe, in conditiile in care se pune tot mai des problema desfiintarii Ligii Europa, Platini a raspuns: „Exista o analiza in curs pentru a se stabili ce format vor avea competitiile europene intre 2015 si 2018. Se va discuta si se va lua o decizie in 2014. Nu s-a hotarat nimic pentru moment”.