Rachita a plecat de la Petrolul pe ușa din spate: M-am simţit dat la o parte!

540

Managerul sportiv al FC Petrolul, Valeriu Răchită, şi-a reziliat contractul cu gruparea prahoveană, el precizând că a luat această pentru că s-a simţit „dat la o parte” de noul finanţator al clubului.

Răchită a ocupat postul manager general al grupării ploieştene până în iarnă, în partea a doua a sezonului deţinând funcţia de manager sportiv. El a fost timp de trei ani şi consilier pe probleme de sport al fostului primar Andrei Volosevici.

„Nu aveam altă soluţie. În contextul noii situaţii de la nivel local şi al schimbărilor care au intervenit la club, m-am simţit dat la o parte. Nu am ajuns să cer clemenţa nimănui, asta este răsplata pentru ce am făcut în ultimii trei ani. Oricum, plec cu fruntea sus şi cu satisfacţia că am reuşit într-un timp scurt să realizez la Petrolul obiectivele pe care mi le-am propus. Am pornit la drum cu un proiect la care mulţi nici nu cutezau să viseze şi sunt mulţumit că după mandatul meu am lăsat ceva în urmă”, a declarat fostul manager sportiv.

Răchită a mai spus că are câteva propuneri de a rămâne în fotbal, dar nu a luat nicio decizie în acest sens.

Din această vară, finanţatorul echipei a devenit omul de afaceri Florian Walter, care a adus cu el şi un grup important de jucători de la fosta sa echipă Universitatea Cluj.

Mediafax