Raliul Sibiului isi deschide portile: Cea mai importanta etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013 dar si etapa a Campionatului European de Raliuri!

1333

raliul sibiuluiRaliul Sibiului isi deschide portile joi, fiind cea mai importanta etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013 dar si etapa a Campionatului European de Raliuri, potrivit agerpres.ro.

Cu o suprafata mixta de rulare, 80% macadam si 20% asfalt, Raliul Sibiului cuprinde 14 probe speciale, in lungime de 216,34 km, traseul total al competitiei fiind de 539,85 km.

Ziua de vineri va debuta cu o sesiune de autografe in Piata Mare, de la ora 10,30, startul in prima zi de concurs fiind programat la ora 13,00. Spectatorii vor putea urmari sapte probe speciale in prima zi de concurs, cu o lungime de 95,84 km, cele mai asteptate fiind cele doua probe speciale de noapte, Paltinis si Santa, de la ora 21,48.

Sambata se vor parcurge celelalte sapte probe speciale, incepand cu ora 09,30, inclusiv celebra Gatu Berbecului, cea mai lunga proba speciala a raliului, de 30 km, care va fi parcursa de doua ori. Marele finis va fi urmat de festivitatea de premiere din Piata Mica, de la ora 19,00.

Raliul Sibiului este etapa noua in calendarul Campionatului European de Raliuri 2013, iar pe lista de start figureaza nume cu rezonanta la nivel european. Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Toshihiro Arai, Vitali Puskar, Francois Delecour, Jean-Michel Raoux sau Lin Yan-Hu vor face spectacol alaturi de pilotii romani.

In clasamentul general al Campionatului National dupa sase etape pe primul loc se afla francezul Francois Delecour, urmat de Gergo Szabo, David Botka, Valentin Porcisteanu si Dan Girtofan. In clasamentul echipelor, conduce ESD Rally Team, urmata de Napoca Rally Academy si BCR Leasing Rally Team. In clasamentul juniorilor, Simone Tempestini, Raul Badiu si Bogdan Cuzma ocupa primele pozitii. Clasa 2 este condusa in acest moment de Francois Delecour, clasa 3 de Edwin Keleti, clasa 5 de Alex Filip, clasa 9 de Raul Badiu, iar clasa 11 de catre Danny Ungur.

La capitolul prezente feminine, Ekaterina Stratieva si Molly Taylor vor lupta la Raliul Sibiului in FIA ERC Ladies’ Trophy, iar in postura de copilot le vom putea admira pe Julianna Nyirfas, Veronica Boni, Mihaela Beldie, Denisa Nechita, Alina Bianca Pop si Raluca Magdas.