Rapidul ia un punct norocos la Galati. Otelul a dominat copios meciul!

1115

Otelul – Rapid parea inainte de start un soi de fotbal scufundat. Un meci intre echipa orasului scufundat de miza financiara a Ligii Campionilor si cea a patronului vizionar care a prevazut de mult o asa situatie, interzicea din start un pronostic clar.

Probabil rapidistii au venit pacaliti de succesul facil pe care l-au obtinut cu finlandezii de la Mypa si nu si-au dat seama ca cele o mie de lacuri nu fac cat toata Dunarea. Fara sut la poarta (cel putin daca analizam serios) in prima repriza, echipa lui Sabau a parut o gluma proasta in echilibru cu pretentiile suporterilor din Giulesti.
Inca de la start, Otelul a inchis perfect toate spatiile si a construit economicos. A contat mult aportul pe care aripile Bus si Iorga l-au oferit, si, deloc intampltator, din zonele laterale au plecat toate situatiile importante pe care echipa lui Dorinel le-a avut in prima parte. Asa a venit si primul gol, dupa o centrare din dreapta a lui Liubinkovic, care l-a gasit total nemarcat pe Viglinati in 6 metri (27). A fost de fapt declikul gazdelor. Imediat, Iorga trimite pe langa, din interiorul careului, singur cu Albut (35), iar apoi, acelasi Iorga il deschide bine pe Bus, dar centrarea acestuia nu e fructificata de Giurgiu, aflat intr-o pozitie excelenta (37).

Grahovac a gresit la gol
La pauza, Sabau schimba si ii introduce pe Bozovic si Ilijovski. Macedoneanul da startul revenirii Rapidului, care, dupa ce a fost dominata o repriza intreaga, trebuia sa dea si primele semne de viata. Dupa ce macedoneanul din atacul Rapidului insira cativa adversari, dar nu reuseste sa finalizeze, giulestenii incep sa respire. Grigore continua sa intareasca ideea de om-providenta pe care si-a creat-o si egaleaza dupa un corner (73). Mare merit are Grahovac care a scapat o minge dupa ce s-a izbit de Perendija. Amortiti inca de la vestiare, galatenii nu reusesc sa revina, iar Rapidul nu se mai consuma si conserva un rezultat care sa nu le strice moralul inainte de Heerenveen.