Rapidul in viteza prin Europa League. Giulestenii au batut MyPa cu 3-1

1008

Rapidul a invins pe MyPa, scor 3-1, pe arena din Giulesti si au prima sansa la obtinerea calificarii in meciul retur din Finlanda.

 Golurile invingatorilor au fost marcate de Teixeira ‘8, Grigore ’40 si Pancu ’45. Pentru MyPa a inscris Williams, in minutul 26.

1-0: Teixeira deschide scorul in urma unei actiuni personale la capatul careia il invinge pe portarul advers cu un sut plasat la coltul lung;

1-1: Williams profita de greselile in lant ale fundasilor centrali Oros si Abrudan si marcheaza cu un sut din intoarcere;

2-1: Roman executa o lovitura libera de pe patea dreapta, iar Grigore inscrie cu capul, de la aproximativ 10 metri;

3-1: Rui Duarte ii paseaza lui Pancu, care dribleaza un adversar si il invinge pe portarul advers cu un lob din aprooximativ 14 metri.

 

Rapid:

Albut – Rui Duarte, Abrudan, Oros, Milisavljevici – Teixeira (Voicu ’72), Grigore, Grigorie (Ilijoski ’46) – Roman (Goga ’57), Surdu, Pancu. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

 

MyPa:

Kuismala – Sesay (Kukka ’66), Nongotamba, Koskinen, Aho, Vesala – Oksanen, Saxman (Ramadingaye ’72), Gela (Selin ’81), O’Neill – Williams. Antrenor: Toni Korkeakunnas.

Cartonase galbene: Grigore ’44, Abrudan ’46 / Gela ’19, O’Neill ’49

Arbitri: Stavros Tritsonis (central) – Grigorios Panou, Michael Karsiotis (asistenti) – Michael Koukoulakis (rezervã) – toti Grecia.

La Rapid, au debutat oficial la acest meci antrenorul Ioan Ovidiu Sabau si jucatorii Abrudan, Milosavlevici, Goga, Voicu si Ilijoski.

In tribune s-au aproximativ 6.000 de spectatori. Actionarul majoritar George Copos a venit insotit de ultima achizitie a Rapidului, Paul Codrea, alaturi de care a si urnmarit meciul, de la tribuna 0.

In minutul 51, galeria Rapidului a aprins mai multe torte, una dintre ele fiind aruncata in teren, in careul formatiei MyPa.

Suporterii giulesteni au scandat in mai multe randuri: „Mitica la puscarie” si au proferat injurii la adversa atacantului Romeo Surdu, nemultumiti de evolutia acestuia.

Mansa secunda a intalnirii se va disputa la 26 iulie, de la ora 18.30, la Myllykoski.
Copos e fericit
George Copos a tinut sa-i felicite pe jucatorii lui Sabau pentru acest succes, dar a tinut sa precizeze ca echipa a fost lipsita de aportul a cel putin cinci jucatori care vor fi titulari.
„A fost meci de inceput, unul greu, am jucat cu nordicii care nu au soare. E un rezultat foarte bun. Codrea va fi un jucator decisiv pentru Rapid, la fel ca si ceilati jucatori veniti in aceasta vara. Nu avem nicio emotie pentru retur.
Avem nevoie de jocuri in picioare, ii felicit pe baieti pentru aceasta victorie. Am avut cinci jucatori titulari care nu i-am avut azi in teren: Herea, Codrea, Bozovic, Marius Constantin, Goga. A fost foarte greu sa-l aduc pe Codrea, am discutat o saptamana cu jucatorul ca sa-l conving” a spus George Copos la Fanatik Show de la Digi Sport.