Rapidul se agata de un fir de par. FRF da joi verdictul!

1858

Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal, reunita miercuri a sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, a ramas in pronuntare pana joi, la ora 13,00, in cazul acceptarii sau nu a echipei Rapid Bucuresti in sezonul 2016-2017 al Ligii I.

”Comisia a decis ca actionarii si creditorii clubului sa fie admisi in cauza. Noi am pus concluzii pe fondul cauzei in numele creditorilor si al actionarilor, iar Comisia a ramas in pronuntare pana maine la ora 13,00”, a declarat Tudor Chiuariu, fostul ministru al justitiei, unul dintre cei trei avocati care a reprezentat clubul Rapid la audierile de miercuri.

Tudor Chiuariu a mentionat ca membrii Comisiei de Disciplina a FRF se vor pronunta doar asupra a doua lucruri dupa ce Liga Profesionista de Fotbal si-a restrans obiectul sesizarii. „Din punctul nostru de vedere sunt doua chestiuni care nu pot fi contestate. Si anume ca Rapid si-a obtinut dreptul de a evolua in Liga I pe teren, acesta exista si nu poate fi contestat de nimeni, iar al doilea este faptul ca a obtinut o licenta din partea Comisiei de Licentiere. Vom avea maine o decizie concreta din partea Comisiei privind aceste doua chestiuni. LPF si-a restrans obiectul sesizarii cu privire la aceste doua aspecte asupra carora se va pronunta Comisia de Disciplina maine”, a spus el.

Intrebat daca Rapid are sanse in continuare de a evolua in Liga I, avocatul a raspuns: „Judecati si dumneavoastra. Acestea sunt cele doua conditii: licenta, pe care Rapid o are, si dreptul de participare castigat pe teren, il are”.

Referitor la posibilitatea clubului Rapid de a legitima jucatori, tinand cont ca este in procedura de faliment, Chiuariu a afirmat: „Restul conditiilor nu face obiectul judecatii. Potrivit regulamentului, aceste conditii trebuie analizate de catre Liga Profesonista de Fotbal. Decizia Comisiei de Disciplina este atacabila cu recurs, dar, din punctul nostru de vedere, daca va fi o solutie favorabila nu o vom ataca si probabil nici LPF, care are astfel un raspuns cu privire la indeplinirea conditiilor de participare. ACS Poli Timisoara nu poate face recurs pentru ca nu e parte in cauza”.

In opinia avocatului, lichidatorul judiciar Aurel Brihac nu reprezinta interesele clubului Rapid desi ar trebui.”Lichidatorul a primit si dansul un raspuns, in sensul ca azi Comisia a admis cererea noastra de interventie in numele creditorilor si actionarilor. Nu as vrea sa ma pronunt, dar domnul Brihac nu reprezinta interesele Rapidului. Un lichidator trebuie sa reprezinte interesele societatii in orice conditii. Cu ce o sa dizolve si cu ce va plati datoriile daca nu face niste minime acte pentru a avea bani? Iar fara participarea in Liga I toti stim ca nu vor veni alti bani. Exista insa si un contract de sponsorizare, dupa cum stiti de la domnul Moraru, care e ferm si acopera cheltuielile curente ale clubului. Sigur ca daca vrei sa inchizi pravalia nu o sa vina nimeni sa-ti bata la usa si sa-ti dea niste bani”, a precizat Tudor Chiuariu.

Circa 40 de suporteri rapidisti au asteptat in fata sediului LPF luarea unei decizii in acest caz.

Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 24 august cererea de suspendare a executarii silite in cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise initial data de 21 iulie ca termen limita pentru acceptarea sau nu a echipei giulestene in editia 2016-2017 a Ligii I, in functie de suspendarea executarii hotararii de faliment. In locul formatiei Rapid ar putea evolua ACS Poli Timisoara, ultima echipa retrogradata din sezonul precedent.

Situatia clubului Rapid a devenit una extrem de dificila dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea in faliment a SC Rapid SA, societatea care administreaza clubul de fotbal cu acelasi nume, in urma unei solicitari venite din partea ANAF. Instanta a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA si a dispus dizolvarea societatii debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a inceput demersurile pentru dizolvarea societatii SC Rapid SA. Hotararea Tribunalului Bucuresti nu este definitiva.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut in Liga I, se afla in procedura de insolventa din 7 decembrie 2012. In prezent, suma totala a datoriilor clubului aflat in proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

 

sursa: Agerpres