Reactiile marilor personalitati din fotbal la retragerea lui Sir Alex Ferguson!

1041

schmeichelPeter Schmeichel a declarat ca este „socat si trist” de vestea retragerii lui Alex Ferguson, subliniind ca nu credea ca „acea zi va fi astazi”.

„Sunt dezamagit, socat si trist”. Nu credeam ca acea zi va fi astazi”, a spus Schmeichel, care a jucat la Manchester United in perioada 1991-1999.

Premierul englez David Cameron spera ca plecarea lui Ferguson sa avantajeze echipa sa de suflet, Aston Villa: „Realizarile lui Sir Alex Ferguson la Manchester United au fost exceptionale. Sper ca retragerea lui va face viata mai usoara pentru echipa mea, Aston Villa”.

Presedintele FIFA, Sepp Blatter, a apreciat ca Ferguson este unul dintre „cei mai mari antrenori din lume”: „Tocmai am aflat ca Sir Alex Ferguson se retrage la finalul sezonului. Realizarile lui il plaseaza intre cei mai mari. Nu cred ca va mai exista cineva care sa ramana atatia ani la un nivel atat de inalt”.

Chelsea Londra i-a adus un omagiu lui Ferguson, despre care sustine ca a fost „un adversar fantastic de-a lungul a 26 de ani”.

Atacantul Michael Owen sustine ca nu se poate gandi la Manchester United fara Sir Alex: „Este incredibil! Manchester United fara Sir Alex nu suna corect. Am avut un mare privilegiu sa joc sub comanda celui mai mare manager din lume. Recordurile lui nu vor fi intrecute”.

Paul Ince, fost mijlocas al formatiei Manchester United care in prezent este antrenor la Blackpool, a spus ca Ferguson l-a tratat mereu ca pe un fiu. „Sunt absolut socat. Ceea ce a facut el este incredibil. Nu va mai fi cineva la fel ca el. Acum doua saptamani vorbeam despre faptul ca va mai ramane vreo doi ani, asa ca este un mare soc aceasta veste”, a adaugat Ince.

Patrick Vieria, fost jucator la Arsenal, in prezent in staful tehnic la Manchester City, vorbeste despre finalul unei ere. „Este finalul unei ere pentru un foarte mare ambasador, nu doar al fotbalului englez, ci al fotbalului in general. Toate urarile mele de bine, Sir Alex”.

Fostul jucator al Manchester United, Louis Saha, a declarat ca Ferguson este cel mai important om din viata lui, dupa tatal lui. „Sir Alex Ferguson se retrage. Sper ca nu are probleme de sanatate. Este cel mai important om din viata mea, dupa tatal meu. Am un enorm respect pentru acest zeu al fotbalului”.