Realitatea din spatele MARILOR CLUBURI te va SOCA: MILIARDARII care conduc lumea sportului!

981

Uzbekistan, Cipru sau Emiratele Arabe Unite sunt doar cateva din tari din care provin marii investitori ai fotbalului mondial. Spre exemplu, Arsenal Londra are un patron ale carui orgini se regasesc in Uzbekistan, Queens Park Rangers are patron indian iar Manchester City are in spate un multimiliardar arab.

Vezi mai jos topul celor mai bogati zece miliardari din spatele sportului mondial:

 

1. Alisher Usmanov

Varsta : 57 de ani

Nationalitate: rusa, origini uzbece

Avere: 5.1 miliarde de euro

Club: Arsenal Londra

Usmanov are afaceri in toata lumea, in special in domeniul industriei metalurgice si a telecomunicatiilor. Detine, pe bursa, aproximativ jumatate din actiunile clubului Arsenal.

 

2. John Fredriksen

Varsta: 65 de ani

Nationalitate: cipriota, dupa ce a renuntat la cea norvegiana

Avere: 5.4 miliarde de euro

Club: Valerenga, Oslo

Fredriksen este proprietarul celei mai mare flote de vase petroliere din lume si este un mare fan al fotbalului. Pentru a scapa de plata taxelor in Norvegia, si-a schimbat cetatenia. Detine clubul de fotbal Valerenga si intentioneaza sa achizitioneze un club de fotbal din Premier League.

 

3. Amancio Ortega

Varsta: 74 de ani

Nationalitate: spaniola

Avere: 17.7 miliarde de euro

Club: Deportivo la Coruna

Este proprietarul lantului de magazine ”Inditex”, care include branduri celebre in toata lumea, precum ”Zara “, ” Massimo Dutti”, “Bershka”, “Stradivarius”, “Pool and bear” sau “Oishi”.

 

4. Seicul Mansour bin Zayed Al Nahyan

Varsta: 40 de ani

Nationalitate: Emiratele Arabe Unite

Avere: 19.7 miliarde de euro

Club: Manchester City

Seicul Mansour bin Zayen Al Nahyan a rupt gura targului acum cativa ani cand a cheltuit peste 320 de milioane de euro pentru a cumpara jucatori precum Tevez, Adebayor, Barry, Silva sau Toure Yaya. In tara natala este membru al consiliului national de conducere a Emiratelor Arabe Unite si in acelasi timp este casatorit cu fiica Seicului Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, conducatorului Emiratelor.

 

5. Lakshmi Mittal

Varsta: 60

Nationalitate: indian

Avere: 21.4 miliarde de euro

Club: Queens Park Rangers

Domnul Mittal este foarte cunoscut inclusiv la noi in tara, dupa ce a preluat combinatul de la Galati si echipa de fotbal Otelul Galati. Compania familiei lui, Arcelor-Mittal, este cea mai mare din lume in industria otelului.  Lakshmi Mittal a fost inclus in topul celor mai puternici 100 de oameni din lume!

 

6. Philip Anschutz

Vârstă: 70
Cetățenie: americană
Avere estimată: 4.97 miliarde de euro
cluburi: Houston Dynamo, LA Galaxy

Sezonul trecut LA Galaxy a pierdut titlul din cauza unor sanctiuni. Este unul dintre fondatorii Ligii MLS, el a fost proprietarul a cinci cluburi pana acum. Moștenește compania tatălui său, dar a crescut ulterior averea prin investitii în domeniul imobiliar și căile ferate.

 

7. Francois Pinault

Vârstă: 74
Cetățenie: franceză
Avere estimată: 6,1 miliarde euro
Club: Stade Rennes, Franța

Este considerat a fi cel mai mare colecționar de artă modernă din lume. Compania sa este co-proprietar la brendurile  „Puma”, „Samsonite”, „Converse” …

 

8. Silvio Berlusconi

Vârstă: 74
Cetățenie: italiană
Avere estimată: 6.39 miliarde de euro
club: AC Milan, Italia

Scandal-guru! A angajat prostituate pentru o orgie în vila sa și a făcut sex cu o fiica minoră a prietenului său. Patron de trust de televiziune în Italia. Clubul AC Milan a fost de cinci ori castigator al Ligii Campionilor la Fotbal și multipla campioana a Italiei.

 

9. Roman Abramovici

Vârstă: 44
Cetățenie: rusă
Avere estimată: 8 miliarde de euro
Club: Chelsea, Anglia
Nu mai este un mare cheltuitor ca in primele zile. Abramovic e interesat acum de lumea afacerilor cu oțel și minerit. Și-a vazut visul implinit si Chelsea a castigat in sfarsit Liga Campionilor. Acum i-a cerut lui Ancelotti sa aduca titlul in vitrina clubului dupa trei ani de seceta.

 

10. Paul Allen

vârstă: 57
cetățenie: americană
avere estimată: 9,3 miliarde de euro
club: Seattle Sounders, Statele Unite ale Americii

Co-fondator al companiei Microsoft, este, de asemenea, proprietarul clubului, care a stabilit un record de spectatori la un meci de fotbal. Allen detine si gruparea din NFL Seattle Seahawks . Pe lângă asta, el este cunoscut pentru că a inventat un program care monitorizează e-mail-urile din Outlook.