Revolutie in fotbalul romanesc: Douasprezece cluburi vor arbitru strain in locul lui Ion Craciunescu la conducerea CCA! Tu ce ai alege?

1003

Douasprezece cluburi din Liga I solicita inlocuirea lui Ion Craciunescu din functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor cu un strain, propunerea urmand sa fie supusa votului in urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca aceasta propunere a fost prezentata in cadrul Adunarii Generale a LPF de catre Dumitru Dragomir.

„Despre arbitri doar s-a comunicat, pentru ca noi nu avem calitate in acest sens, doar FRF are. Domnul presedinte (n.r. – Dumitru Dragomir) a prezentat… De fapt se stie ca sunt 12 cluburi care ar fi solicitat modificari la varf (n.r. – in conducerea CCA) si venirea unei persoane din strainatate pentru manageriat. Urmeaza sa se ia o decizie, dar aceasta se va lua in Comitetul Executiv al FRF”, a spus Alexandru.

Adunarea Generala a LPF de marti nu a aprobat lista de observatori pentru sezonul 2012-2013 al Ligii I deoarece acestia urmeaza sa sustina un examen de verificare a cunostintelor la inceputul saptamanii viitoare.

„Lista de observatori nu s-a definitvat inca, urmeaza ca la inceputul saptamanii viitoare sa aiba loc o mica examinare. E o examinare fireasca pentru cunostintele lor. Dar Adunarea Generala a aprobat lista cu supervizorii. S-a aprobat si validat conventia dintre FRF si LPF, precum si Comitetul Executiv dupa prevederile articolului 29 cu 4 din statutul LPF, adica imparii din 18, primii 9 plus Valentin Alexandru si presedintele Dumitru Dragomir”, a spus oficialul LPF.

Membrii Adunarii Generale au aprobat de asemenea si componenta comisiilor jurisdictionale ale LPF, singurele modificari fata de sezonul trecut fiind in cadrul Comisiei pentru Solutionarea Litigiilor.

„S-au mai aprobat taxele si penalitatile si s-a aprobat componenta comisiilor jurisdictionale. Nu sunt mari schimbari, sunt aceleasi persoane, mai putin la Comisia pentru Solutionarea Litigiilor unde a plecat domnul Ion Carstoiu, unul dintre membri, si a venit domnul Dobre Virgil. Si la aceeasi comisie, reprezentantul sindicatelor este Alexandru Ioan Octavian, care va fi si vicepresedinte”, a adaugat Valentin Alexandru.