Rezultat ISTORIC. România devine CAMPIOANĂ MONDIALĂ la un sport EXLOZIV

1456

România a reușit un rezultat istoric la Campionatul Mondial de Adult Show Latin, potrivit www.agerpres.ro.

Sportivii Mirona Gliga și Roman Cificli au reușit, în premieră în istoria dansului sportiv românesc, să urce pe primul loc la Campionatul Mondial de Adult Show Latin, care s-a desfășurat în Chengdu (China), în perioada 5-6 septembrie, a anunțat Federația Română de Dans Sportiv.

Show-ul reghinenilor de la Clubul de Dans Sportiv ”Dansul Viorilor” Reghin s-a intitulat ”Roman’s touch” — ”Atingerea lui Roman”— și a fost construit în jurul unei povești de iubire dintre un bărbat orb și o femeie modernă. Momentul artistic a fost pregătit de cei doi cu ajutorul mai multor antrenori de dans, coregrafi și cu sprijinul regizorului Radu Olăreanu, se arată într-un comunicat de presă, remis de Federația Română de Dans Sportiv.

Potrivit federației, Mirona Gliga și Roman Cificli au depășit perechile din Italia, Rusia, Cehia, Germania, Spania și Franța. Anul trecut, cei doi dansatori s-au clasat pe locul al patrulea la aceeași competiție.

Aceasta este prima medalie de aur în competițiile mondiale de dans sportiv pentru adulți, după două medalii de aur la campionatele mondiale de dans sportiv pentru juniori.

În 2014, sportivii târgumureșeni Paul Moldovan și Cristina Tătar au cucerit titlul mondial la categoria Under-21 Latin, la Campionatul Mondial de dans sportiv WDSF de la Calvia (Spania), după ce, în 2012, același cuplu a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de la Beijing, la categoria 16-18 ani, secțiunea latino.

România a câștigat Campionatul Mondial de Adult-Show Latin din China!Sportivii noștri, Mirona Gliga și Roman Ciflicli au reușit pentru prima dată în istoria dansului sportiv românesc să urce pe primul loc la Campionatul Mondial de Adult-Show Latin, care s-a desfășurat în Chengdu, China, în perioada 5-6 septembrie. Anul trecut, cei doi s-au clasat pe locul al IV-lea la aceeași competiție. Ei au reușit să depășească perechile din Italia, Rusia, Cehia, Germania, Spania si Franța.

Publicată de Vasile Gliga pe Duminică, 6 Septembrie 2015