Rezultat SOC: Halep, UMILITA de o jucatoare din top 100. VEZI desfasurarea MECIULUI

878

O jucatoare ceha, locul 76 WTA, a produs surpriza in fata romancei Simona Halep, favorita numarul 1 a turneului de la Guangzhou, potrivit MEDIAFAX.

Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 1, a fost invinsa, joi, cu scorul de 6-4, 6-3, de sportiva ceha Denisa Allertova, locul 76 WTA, in sferturile de finala ale turneului WTA de la Guangzhou, dupa un meci de o ora si 13 minute.
Halep a fost dominata din primul moment de Allertova, 22 de ani, 1,8 metri inaltime. Jucatoarea ceha a fost agresiva, a lovit mingea foarte puternic, mai ales cu dreapta, comitand extrem de putine greseli. Halep a fost cu un pas in spatele adversarei sale, a fost imprecisa si a acuzat umiditatea excesiva de la Guangzhou.
Allertova a condus cu 3-0, dupa un break in ghemul al doiela, apoi cu 5-1 si 5-2. La 3-5, Halep a reusit si ea un break, dar si-a pierdut imediat serviciul si a cedat setul cu 4-6, in 36 de minute. In setul al doilea, jucatoarea ceha a rupt jocul la 2-1, cu un break, apoi s-a desprins la 5-1. Halep nu a mai recuperat decat un break si s-a inclinat in fata rivalei, cu 3-6, dupa alte 37 de minute.
Denisa Allertova a obtinut astfel prima victorie intr-un meci cu o jucatoare din Top 10 WTA.
Pentru Simona Halep urmeaza turneul Premier 5 de la Wuhan, programat intre 27 septembrie si 3 octombrie.
Tot joi, Monica Niculescu, locul 49 WTA si cap de serie numarul 6, a fost invinsa, cu scorul de 6-2, 6-2, de sportiva Yanina Wickmayer din Belgia, locul 56 WTA, in sferturile de finala ale turneului de la Guangzhou, competitie la care jucatoarea din Slatina era detinatoarea trofeului.
Calificarea in sferturi este recompensata la Guangzhou cu un premiu de 6.175 de dolari si cu 60 de puncte WTA.