Rivaldo in Liga I? Brazilianul tocmai a devenit liber de contract!

625

Fosta glorie a fotbalului brazilian Rivaldo a parasit clubul Kabuscorp Sport Clube do Palanca, din prima liga angoleza, unde evolua din luna ianuarie.

El a marcat 21 de goluri in campionatul angolez, informeaza l’Equipe.

Fostul international brazilian, campion mondial in 2002, a parasit la inceputul lunii decembrie 2011 echipa FC Sao Paulo, insa a exclus atunci ideea de a se retrage.

La 40 de ani, el a fost cap de afis in campionatul Angolei, tara care sufera de plecarea in Europa a celor mai buni sai jucatori. Rivaldo a declarat ca a contat foarte mult in decizia sa faptul ca in Angola, fosta colonie a Portugaliei, se vorbeste limba portugheza.

Globe-trotter a balonului rotund, Rivaldo a jucat de-a lungul carierei atat in Brazilia cat si in Spania (Deportivo La Coruna, FC Barcelona), Italia (AC Milan), Grecia (Olympiakos, AEK Atena) si Uzbekistan (Bunyodkor).

Perioada sa de glorie a fost 1997-2003, cand a castigat Balonul de Aur si titlul de cel mai bun jucator din lume al anului (1999), de doua ori campionatul Spaniei (1998, 1999), Cupa Spaniei (1998), Cupa Italiei si Liga Campionilor (2003).