Roberto Carlos devinde de azi LEGENDA. Vezi anuntul facut de brazilian!

1214

Celebrul fotbalist brazilian Roberto Carlos si-a anuntat oficial retragerea din activitate, la vârsta de 39 de ani, el urmând sa ocupe un post de director sportiv in cadrul clubului rus Anji Mahacikala, la care evolua din februarie 2011, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Veteranul fundas stânga, campion mondial cu Brazilia in 2002, nu a mai jucat pentru Anji din luna martie.

„Roberto a fost un fotbalist de clasa mondiala, insa din pacate nu mai joaca”, a spus olandezul Guus Hiddink, fost selectioner al Rusiei, care o pregateste pe Anji din luna februarie a acestui an. Hiddink a adaugat ca brazilianul se va ocupa acum de dezvoltarea clubului, „pentru binele jocului in regiunea Daghestan (din Caucazul rus – n. red.) si in intreaga Rusie”.

Roberto Carlos a anuntat ca planuieste un meci de adio, desfasurat la Mahacikala, contra lui Real Madrid, echipa la care a jucat intre 1996 si 2007, câstigând trei Ligi ale Campionilor.

Patronul lui Anji, magnatul Suleiman Kerimov, a declarat anul trecut ca vrea ca brazilianul sa devina ambasadorul clubului pe plan mondial.

Roberto Carlos a strâns 125 de selectii la nationala Braziliei, de la care s-a retras dupa Cupa Mondiala 2006, mâhnit de criticile ce i-au fost aduse in urma sfertului de finala pierdut cu Franta.

Format la modesta Uniao Sao Joao, jucatorul si-a facut un nume la Palmeiras, inainte de a semna in 1995 cu Inter Milano. Aici a stat un singur an, dupa care s-a transferat la Real. Intre 2007 si 2009 a evoluat la Fenerbahce Istanbul, apoi a urmat o experienta in tara natala, la Corinthians, iar in februarie 2011 a venit la Anji.