Romania a luat primul aur la Londra! Alin Moldoveanu, medaliat cu aur la tir!

1148

  Tragatorul roman Alin George Moldoveanu a cucerit luni medalia de aur in proba de pusca cu aer comprimat 10 m, la Jocurile Olimpice de la Londra, cu 702,1 puncte.

Moldoveanu a adus astfel prima medalie de aur a Romaniei la JO de la Londra, dupa argintul castigat de Alina Dumitru la judo (cat.48 kg). Moldoveanu, care a terminat pe locul 4 in 2008 la Beijing, incheiase calificarile pe locul secund, cu record olimpic egalat (599).

Sportivul roman a fost urmat in clasamentul final de italianul Nicolo Campriani, cu 701,5 p, medaliat cu argint, si de indianul Gagan Narang, 701,1 p, medaliat cu bronz. Finala a fost una spectaculoasa, cu rasturnari de situatie, in care Moldoveanu a condus dupa primele cinci focuri, a coborat apoi de pe primul loc si a revenit in frunte inaintea ultimul foc, in fata campionului mondial en titre.

Sportivul dinamovist aduce al saselea titlu olimpic la tir pentru Romania, dupa cele obtinute de Iosif Sarbu în 1952 la Helsinki (arma liberă calibru redus), Stefan Petrescu la Melbourne in 1956 (pistol viteza), Ion Dumitrescu la Roma, in 1960 (trap), Corneliu Ion la JO de la Moscova, in 1980 (pistol viteza), si Sorin Babii la JO de la Seul 1988 (50 m pistol).

Sursa: AGERPRES