Romania a pierdut finala mica de la Mondiale. Norvegia ne-a batut cu 36 – 30

1070

Reprezentativa României a pierdut finala mica la Mondiale si a terminat pe cel mai dureros loc, cel de linga podium.

„Nationala” de junioare a României a pierdut sansa de a urca pe podium la Campionatul Mondial din Muntenegru. Dupa ce simbata „tricolorele” au fost invinse in semifinale de Danemarca, 39-28, ieri, in finala mica, a fost rindul Norvegiei sa cistige in fata României, 36-30.

Apararea a fost calciiul lui Achile in echipa României, care s-a bazat mult prea mult pe golurile interilor Perianu si Pricopi.

Handbalistele de la Dunarea Braila, respectiv Corona Brasov, au marcat ieri 17 din cele 30 de goluri ale României, dar nu a fost de ajuns. Jocul pe extreme al nordicelor a fost imposibil de anihilat, Norvegia folosindu-si din plin arma numarul 1, contraatacul. 13 goluri au reusit pe contraatac adversarele, pe cind româncele au punctat doar de cinci ori.

„Atit am putut, ne-au invins doar marile puteri Rusia, Danemarca si Norvegia, care investesc enorm in handbalul juvenil. Aceasta generatie e insa una foarte buna, sint citeva jucatoare care pot face pasul curind la nationala de senioare”, a declarat antrenorul Savistean Popa.