Romania are un nou CAMPION MONDIAL la box. A obtinut centura prin KO

1263

Romania dispune de un nou campion mondial la box.

Pugilistul Mihai Nistor a cucerit centura de campion mondial AIBA Pro Boxing la categoria supergrea (+91 kg) intr-o gala desfasurata la Hamburg, dupa ce l-a invins prin KO tehnic in repriza a noua pe germanul Erik Pfeifer, detinatorul titlului. 

Nistor si-a trimis adversarul la podea cu o lovitura de stanga in barbie, dupa ce germanul primise din partea arbitrilor cinci din cele opt reprize disputate.

Mihai Nistor, medaliat cu bronz la Europenele din acest an, si-a indeplinit astfel un nou obiectiv, titlul mondial, dupa ce isi asigurase caificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ca si adversarul sau. 

 Pugilistul a devenit al patrulea campion mondial al Romaniei la profesionisti (APB este divizia profesionista a AIBA – Asociatia Internationala a Boxului Amator), dupa Mihai Leu, Leonard Doroftei si Lucian Bute.

Cei doi boxeri s-au mai intâlnit in APB in decembrie 2014, cand victoria i-a revenit lui Pfeifer inainte de limita, din cauza ranirii lui Nistor.

Mihai Nistor a impresionat si anul acesta, obtinand victorii in fata rusului Magomed Omarov, in prima runda a ciclului unu al competitiei, dar si in fata marocanului Mohammed Arjaoui, chiar la Casablanca.

sursa: agerpres