Romania a castigat medalia de aur la JM de lupta SportAccord!

1464

1slavaRomania a castigat prima medalie de aur la Jocurile Mondiale de lupta SportAccord, prin Camil Dragos Moldoveanu, la ju-jitsu, in limitele categoriei +85 kg stilul Ne Waza.

In semifinale, Moldoveanu l-a invins pe grecul Christos-Chrant Kelletzian, iar in finala a dispus de francezul Abdel Hakim Djabali. Anterior, sportivul roman trecuse de costaricanul Jeremy Quesada Lopez, rusul Aleksei Veselovzorov si de francezul Djabali, pe care l-a infruntat si in finala, conform Agerpres.

Mona Lisa Ion a cucerit bronzul in limitele categoriei Ne-Waza 70 kg, tot la ju-jitsu, dupa ce a invins-o in finala mica pe Karla Obregon (Mexic). In semifinala, romanca pierduse la rusoaica Olga Medvedeva.

O alta medalie de bronz a fost adjudecata de luptatorul Sorin Florea la pankration (84 kg), care l-a invins in meciul decisiv pe moldoveanul Pavel Pocatilov. Anterior, Florea castigase meciurile cu canadianul David Leadbetter si cu kazahul Aazamt Uteuliev, pierzand in fata ucraineanului Serghei Guziev.

Luptatorul Liviu Danut Ionescu s-a clasat pe locul 5 la pankration cat. 66 kg, dupa ce a fost invins de kazahul Serghei Morozov si de ucraineanul Andrei Rieznik, dar a castigat disputa cu italianul Simone Tabarroni.

In schimb, Aurel Pirtea a ratat bronzul la pankration cat. 77 kg, fiind invins in meciul pentru medalie de ucraineanul Aleksandr Visotki. In primele meciuri, il invinsese pe francezul Freddy Herrero si pierduse la moldoveanul Dmitri Capmari.

La wushu, Traian Augustin Rus va lupta pentru medalia de aur la sanda cat. 70 kg cu rusul Ismail Aliev, dupa ce l-a invins in semifinale pe Praveen Robin Biswakarma (Hong Kong).

Andrei Dukov si Gheorghita Stefan au facut parte din echipa lumii la lupte libere, invinsa de formatia Rusiei.

In clasamentul pe medalii, inaintea ultimei zile de competitie, Rusia ocupa primul loc, cu 43 de medalii de aur, 18 de argint si 25 de bronz. Pe locul secund se afla Franta, cu 12-6-8, iar Japonia ocupa locul al treilea, 11-5-4, etc.

Sursa: agerpres.ro