Romania da piept cu Rusia si Muntenegru in preliminariile pentru Campionatul European

972

Nationala de handbal feminin a Romaniei va evolua în grupa D la Campionatul European din luna decembrie, cu echipele Muntenegrului, Rusiei si Islandei, potrivit tragerii la sorti de vineri, de la Monte Carlo.

În celelalte grupe au fost repartizate echipele:

Grupa A: Norvegia, Ucraina, Serbia, Cehia

Grupa B: Suedia, Franta, Danemarca, Macedonia

Grupa C: Croatia, Germania, Ungaria, Spania.

Grupa Romaniei este cea mai dificila, cu Muntenegru, care a învins tricolorele în turneul preolimpic, dar si cu Rusia, multipla medaliata . Islanda a primit un wild-card din partea EHF.

„E o grupa foarte grea, cu Muntenegru si Rusia, dar si cu Islanda, care nu e de neglijat. Obiectivul a fost atins de vechiul antrenor, care a calificat echipa la turneul final, dar un nou obiectiv nu putem avea în acest moment, pana nu va fi numit noul antrenor „, a declarat Cristian Gatu, pentru MEDIAFAX, dupa tragerea la sorti.

Turneul final al CE din 2012 se va desfasura în Serbia, între 4-16 decembrie, cu grupele preliminare la Belgrad (grupa A), Nis (B), Novi Sad (C) si Vrset (D). Grupele principale se vor derula la Belgrad si Novi Sad, iar meciurile de clasament final, la Belgrad.

Nationala feminina a Romaniei nu are antrenor în prezent, dupa ce Radu Voina a renuntat, în 2 iunie, FR Handbal urmand sa anunte noul selectioner, dupa sedinta CA, din 25 iunie. Cele doua propuneri pentru functia de antrenor principal sunt Mariana Tarca (Corona Brasov) si Gheorghe Tadici (HC Zalau).

La editia din 2010, nationala Romaniei a cucerit medalia de bronz.