Romania are grupa grea la CM de handbal feminin din Serbia!

1045

romaniaNationala de handbal feminin a Romaniei va evolua in grupa D, la Campionatul Mondial din luna decembrie, cu echipele Ungariei, Germaniei, Cehiei, Tunisiei si Australiei.

Antrenorul nationalei feminine a Romaniei, Gheorghe Tadici, a declarat ca ar fi dorit ca reprezentativa tricolora sa intre in alta grupa la tragerea la sorti pentru Campionatul Mondial din luna decembrie, gazduit de Serbia.

„Serbia, fiind organizatoare, a avut dreptul sa-si aleaga grupa si a ales grupa B, care in opinia mea, era cea mai avantajoasa. Avem o grupa dificila, cu Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia si Australia, as fi preferat grupa A sau C, daca nu s-a putut grupa B, dar asta a fost tragerea la sorti, nu avem ce face. Va depinde mult cum vom avea programul de pregatire. Aveam, de exemplu, meciuri de pregatire cu Ungaria si Germania, in august si noiembrie, a ramas ca le vom confirma, dupa tragerea la sorti de astazi. E clar ca fiind adversare in grupa, nu mai putem juca impreuna si cred ca nici ele nu-si doresc”, a spus Tadici.

Selectionerul este de parere ca favorita grupei este Germania.

„Cred ca Germania este favorita la prima pozitie in grupa. Pentru noi ar fi ideal sa fim pe primul loc, dar avand in vedere ca merg in optimi primele patru clasate dupa meciurile din grupa, cred ca locul 2 sau maximum locul 3, ar trebui sa atingem, pentru a avea sansa pe culoar mai departe. Avem 7-8 debutante in echipa nationala, inca 4-5 jucatoare din lotul B sunt pregatite sa treaca in lotul largit de Mondiale, nu va fi deloc usor”, a explicat Gheorghe Tadici.

Nationala Romaniei a facut parte din urna a treia valorica la tragerea la sorti de sambata, de la Belgrad.

Componenta grupelor este urmatoarea:

Grupa A: Franta, Muntenegru, Olanda, Coreea de Sud, Congo, Republica Dominicana

B: Serbia, Danemarca, Brazilia, China, Japonia, Algeria

C: Angola, Norvegia, Polonia, Spania, Argentina, Paraguay

D: Romania, Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia, Australia.

Romania s-a calificat la turneul final dupa ce a eliminat reprezentativa Slovaciei, in baraj, cu dubla victorie.

Turneul final al CM din Serbia va avea loc intre 6-22 decembrie, in orasele Nis, Novi Sad, Zrenjanin si Belgrad.

Primele patru clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica in optimile de finala.

Nationala Romaniei este singura din lume care a participat la toate editiile Campionatului Mondial, cea din 2013 fiind cea de-a 21-a.

Sursa: mediafax.ro