Romania va da piept cu Turcia condusa de Fatih Terim

1050

Fatih Terim, antrenorul echipei Galatasaray Istanbul, a acceptat sa preia si postul de selectioner al Turciei, pe care o va conduce in ultimele patru meciuri din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal editia 2014, intre care si cel cu selectionata Romaniei, programat pe 10 septembrie la Bucuresti. Asta dupa ce Turcia a ramas fara selectioner odata cu plecarea lui Abdullah Avci, care a demisionat marti din cauza divergentelor cu conducatorii Federatiei in privinta evolutiei nationalei turce, aflata pe locul 4, cu 7 pct, in grupa preliminara D, dupa Olanda – 18 pct, Ungaria – 11 pct si Romania – 10 pct.

terimromania23Federatia turca de fotbal, citata de AGERPRES, a anuntat joi seara ca a ajuns la un acord cu Fatih Terim, ceremonia de semnare a contractului fiind programata la ora 20,30. Conform postului de televiziune NTV, Terim isi va asuma pentru un an responsabilitatea selectionatei nationale in paralel cu cea de la Galatasaray.

In varsta de 59 ani, Fatih Terim a mai pregatit selectionata Turciei in perioadele 1993-1996 si 2005-2009 si a reusit sa o conduca in semifinalele EURO 2008, fiind eliminata de Germania (2-3).

Conducerea Galatei a acceptat ca Terim sa pregateasca nationala tarii sale in urmatoarele patru meciuri din preliminariile CM 2014, fara ca antrenorul sa renunte insa la gruparea „Cim Bum”, cu care a castigat campionatul Turciei in ultimele doua sezoane.