Romania va organiza CAMPIONATUL EUROPEAN de baschet feminin din 2015

1107

Romania a primit dreptul de natiune coorganizatoare a turneului final al Campionatului European din 2015, care va fi gazduit si de Ungaria, potrivit anuntului de duminica seara al Federatiei Romane de Baschet.

Comitetul Executiv al FIBA Europe a facut anuntul in Slovenia, unde la finalul saptamanii a avut loc tragerea la sorti a grupelor CE din 2013.

„Dupa ce in urma cu mai bine de opt luni, Ungaria a obtinut dreptul de a organiza turneul final feminin din 2015, iar Belarus, contracandidata la obtinerea dreptului de organizare, a renuntat la dosar si a acceptat ulterior ideea ca Romania sa fie coorganizatoare, Board-ul FIBA-Europe a oficializat, sambata seara, ceea ce se discuta asiduu de mai multe luni si, a stabilit ca in premiera, cele doua tari, Ungaria si Romania, sa organizeze in comun turneul final Eurobasket Women 2015”, se arata in comunicatul FRB.

Presedintele ANST, Carmen Tocala, a fost prezenta la sedinta de la Ljubljana si a precizat ca meciurile din cele doua grupe pe care le va gazdui Romania vor avea loc, cel mai probabil, la Oradea si Timisoara.

Locatiile propuse de FR Baschet vor fi inspectate de reprezentantii FIBA-Europe, care vor decide ulterior daca acestea indeplinesc standardele internationale.

Totodata, la propunerea Comisiei Tehnice Feminine a FIBA-Europe, Boardul forului continental a mai luat in calcul si ca turneul final Eurobasket Women 2015 sa se desfasoare, in premiera, cu 20 de echipe nationale, printre care se vor afla automat si cele doua organizatoare, Ungaria si Romania. Pe de alta parte, s-a mai stabilit ca turul preliminar de calificare la Eurobasket Women 2015, care se va derula in vara anului viitor, sa se dispute sub forma de turnee, cu patru grupe in patru locatii diferite. Invingatoarele din fiecare grupa se vor califica intr-un play-off, iar castigatoarea va accede la turneul final.