Romania vrea sa organizeze Campionatul Mondial de Box la juniori

991

AIBA-World-Boxing-Championships-News-Picture-5Federatia Romana de Box a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, organizata la Ploiesti, ca a trimis la sediul AIBA dosarul complet pentru organizarea Campionatului Mondial de tineret si junioare.

La conferinta de presa organizata la Primaria Municipiului Ploiesti au participat presedintele FR de Box, Leonard Doroftei, dar si primarul urbei, Iulian Badescu.

Leonard Doroftei este increzator ca Romania va gazdui competitia mondiala in Ploiesti. „Avem o traditie in boxul feminin, unde am obtinut 53 de medalii in ultimii 11 ani. Daca vom primi competitia, si eu cred ca o vom primi, va fi o recunoasterea muncii depuse de Adrian Lacatus si sportivele antrenate de el si de sotia sa, Mihaela, campioana mondiala si europeana. Avem forta si sustinerea sa organizam la Ploiesti un Campionat Mondial. Saptamana viitoare sunt convins ca vom primi vesti bune din partea AIBA”, a spus Doroftei.

La randul sau, primarul orasului Ploiesti a dat asigurari ca urbea prahoveana poate gazdui toate delegatiile sportive. „Sunt ploiestean, sunt un mare admirator al lui Leonard Doroftei si nu aveam cum sa nu fiu alaturi de Federatie in acest proiect care va transforma orasul nostru in capitala boxului mondial. Suntem pregatiti sa gazduim aceasta competitie, dar si cei peste 500 de sportivi si oficiali care vor veni la Ploiesti”, a declarat primarul Iulian Badescu.