Rusia are nevoie de un egal ca să ajungă în sferturi la EURO. Polonia de victorie!

866

O victorie în faţa Cehiei (4-1) şi un egal împotriva Poloniei (1-1). Acesta este bilanţul Rusiei, după primele două meciuri din grupa A. Care este însă secretul naţionalei care a atins semifinalele la Euro 2008?

Povesteşte selecţionerul Advocaat: „Deşi avem o medie de vârstă destul de ridicată, avantajul nostru este că ne cunoaştem foarte bine. Doar doi jucători sunt legitimaţi la echipe din afara Rusiei. Iar titularii noştri au evoluat împreună aproape toată cariera”.

Cifrele şi istoria îl susţin pe Advocaat. În primele două meciuri de la Euro, olandezul a trimis pe teren acelaşi „11”, format exclusiv din jucători din campionatul intern. Doar Anglia a mai reuşit această performanţă! Iar şapte dintre titularii Rusiei vin de la Zenit, campioana Rusiei, doar Kerjakov lipsind din echipa care câştiga Cupa UEFA în 2008. Atunci, Advocaat era antrenorul lui Zenit.

Pentru a merge în sferturi, ruşii au nevoie de cel puţin un egal în faţa câştigătoarei Euro 2004, iar grecii trebuie să câştige in meciul de azi de la ora 19.00.

Polonia în fața unei performanțe unice

Dacă înving Cehia în această seară, gazdele se califică pentru prima oară în istorie în sferturi.

Polonezii se află în faţa celui mai important meci din istoria participărilor la Euro. Cu o victorie în această seară în faţa cehilor, gazdele se califică în premieră în sferturile de finală ale unui Campionat European.

Însă, până în acest moment, polonezii nu au niciun succes în cinci meciuri disputate la turneele finale. Cu toate acestea, atmosfera în lot este plină de încredere după primele două meciuri, ambele încheiate la egalitate de polonezi. „Ştim că îi putem bate pe cehi. Suntem puternici şi încrezători. În plus, avem suporteri minunaţi lângă noi”, a spus atacantul Lewandowski. Selecţionerul Smuda a anunţat că Polonia nu se va arunca în atac, ci va aştepta greşeala adversarilor.

sursa: Prosport