S-a aflat RETEAUA care va transmite Liga 1 pana in 2019!

1121

S-a aflat RETEAUA care va transmite Liga 1 pana in 2019!

UPC si Focus Sat vor difuza toate meciurile din Liga 1 si din Cupa Ligii in perioada 2014-2019, RCS&RDS ramanand pe „afara”.

Conform sursei citate, UPC si Focus Sat au semnat recent un acord de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua televiziuni Look TV si Look Plus.

„Suntem incantati ca le putem oferi clientilor nostri aceasta veste excelenta: la UPC si Focus Sat vor putea urmari meciurile din cele mai importante competitii fotbalistice din Romania. Am ajuns la un acord cu grupul care detine drepturile pentru Liga 1 si Cupa Ligii si vom transmite meciurile in perioada 2014 – 2019. In afara zonei de acoperire UPC, cele doua canale vor putea fi urmarite la nivel national prin platforma de satelit Focus Sat”, declara Robert Redeleanu, Chief Marketing Officer (CMO) al UPC Romania.

Conform comunicatului, in urmatorii cinci ani, abonatii UPC si Focus Sat se vor bucura de cinci sezoane de fotbal.

UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii de pe piata locala. Compania ofera servicii de televiziune (digitala, prin satelit si analogica), internet in banda larga si telefonie in aproximativ 200 de orase. Serviciile digitale oferite de UPC Romania ii conecteaza pe cei 1.179.500 de clienti la universul digital.

Pe de alta parte, compania Intel Sky Broadcast Ltd. detine in prezent televiziunile generaliste Look TV si Transilvania Live.

Anuntul din comunicatul UPC vizeaza insa televiziunile „Look TV si Look Plus”, fapt care ar putea fi un indiciu privind intentia Intel Sky Broadcast Ltd. de a modifica denumirea televiziunii Transilvania Live in Look Plus. Insa, pana in momentul difuzarii acestei stiri, nu a fost depusa o solicitare in acest sens la Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Televiziunile generaliste Look TV si Transilvania Live au anuntat, pe 2 aprilie ca au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii.

Conform comunicatului respectiv, societatea Transilvania Look S.A., care detine licenta audiovizuala a televiziunii Look TV, si societatea NCN Studio TV S.A., care detine licenta Transilvania Live, au semnat o intelegere (Memorandum of Understanding) cu Intel Sky Broadcast Ltd., compania care a semnat, in data de 4 martie 2014, contractul de cesiune de drepturi mass-media prin care Intel Sky Broadcast Ltd a achizitionat de la Liga Profesionista de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga I pentru perioada 2114 – 2019 si din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015 – 2019.

Potrivit memorandumului de intelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. va dobandi dreptul de proprietate asupra societatilor Transilvania Look S.A. si NCN Studio TV S.A., iar cei doi radiodifuzori vor primi drepturile aferente difuzarii in direct, dar si pentru inregistrari, rezumate, difuzare online si pe mobil a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga I si din Cupa Ligii.

Sursa: caplimpede.ro