S-au tras „16-imile” Cupei Romaniei! Cu cine au cazut STEAUA si DINAMO!

647

Astazi au avut loc tragerile la sorti din saisprezecimile Cupei Romaniei, editia 2015-2016, potrivit MEDIAFAX.

Echipa Steaua, detinatoarea trofeului, va intalni formatia de esalon secund Universitatea Cluj in saisprezecimile editiei 2015/2016 a Cupei Romaniei, conform tragerii la sorti ce a avut loc, vineri, la Casa Fotbalului.

In 16-imile Cupei Romaniei vor avea loc urmatoarele meciuri:
SC Bacau – CS Universitatea Craiova
Unirea Tarlungeni – Petrolul Ploiesti
Universitatea Cluj – FC Steaua
CS Balotesti – CFR Cluj
Unirea Branceni – Astra Giurgiu
Bucovina Pojorata – ASA Targu Mures
CS Mioveni – FC Botosani
FCM Baia Mare – FC Voluntari
Ripensia Timisoara – FC Viitorul
ACS Berceni – CSMS Iasi
CSM Ramnicu Valcea – ACS Poli Timisoara
Dacia Unirea Braila – FC Dinamo
ASA Targu Mures II – Concordia Chiajna
UTA Batrana Doamna – Pandurii Targu Jiu
Rapid CFR Suceava – FC Brasov
FC Viitorul II – Academica Clinceni

Jocurile din saisprezecimile, optimile si sferturile de finala ale Cupei Romaniei se disputa in sistem eliminatoriu, intr-o singura mansa, pe terenul echipei de categorie inferioara sau mai slab clasata in campionatul precedent. In cazul in care jocurile din Cupa Romaniei urmeaza sa fie televizate in direct si sunt programate in nocturna, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalatie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiata, care indeplineste conditiile regulamentare necesare disputarii jocului si televizarii.
In caz de egalitate dupa 90 de minute de joc, se procedeaza la prelungiri si, dupa caz, la executarea loviturilor de departajare de la 11 metri.

In partidele la care participa echipe din Liga a II-a sau Liga I se pot efectua maximum 3 inlocuiri de jucatori. In privinta numarului maxim de jucatori extracomunitari folositi in partidele din Cupa Romaniei, se aplica urmatoarele reguli: daca intr-un joc se intalnesc echipe din aceeasi categorie, se aplica regulile stabilite pentru categoria respectiva; daca intr-un joc se intalnesc echipe din categorii diferite, se aplica regulile stabilite pentru categoria superioara.

In cazul jocurilor desfasurate intr-o singura mansa, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectueaza de clubul organizator, iar dupa scaderea cheltuielilor de organizare, suma ramasa se va repartiza fiecarei echipe in proportie de 50 la suta din beneficiul net. Daca din incasari nu rezulta beneficiu, fiecare club va suporta in mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecarei echipe va fi achitat in termen de cel mult 15 zile de la data disputarii jocului.

Partidele din cadrul saisprezecimilor de finala ale Cupei Romaniei vor avea loc in zilele de 22, 23 si 24 septembrie, cu incepere de la ora 16.30, cu exceptia meciurilor televizate, programul acestora urmand a fi stabilit de Comitetul de Urgenta.

Foto: realitatea.ro