Sabau ataca DUR Rapidul lui Copos: Dezorganizare, dezinteres, apatie din partea jucatorilor

934

Fostul antrenor al Rapidului a fost prezent pentru prima data intr-o emisiune televizata, dupa despartirea de echipa din Giulesti, la Fotbal Look pe Look TV. Ioan Ovidiu Sabau a oferit detalii incredibile, despre cum arata echipa lui Copos in interior.„Copos mi-a facut un bine. In conditiile care erau acolo nu se mai putea face performanta. Dezorganizare, dezinteres, apatie din partea jucatorilor. De la probleme de tuns gazonul la lipsa de vitaminizare. Am avut o saptamana foarte intensa de antrenamente si n-am avut ce vitamine sa dam la jucatori. Era mai mult indiferenta pentru ca nu cred ca se gasesc bani pentru lucruri elementare. Sa ajungi sa nu poti da o cafea la jucatori. S-a ajuns la o indiferenta care s-a transmis la toata lumea. Era o dorinta de a antrena echipa cu care am castigat doua campionate, dar dupa turneul din Scotia am vrut sa-mi dau demisia”, a spus Sabau.

„Anumiti jucatori cereau privilegii”

Tehnicianul a vorbit si despre relatia cu jucatorii, pe care a fost acuzat ca n-a stiut sa o gestioneze.

„Sunt un tip care nu lasa jucatorii sa faca ce vor si devin incomod. Nu fac compromisuri, le cer sa munceasca pentru ca sunt platiti, chiar daca la Rapid, in ultimele 3 luni nu erau platiti. Pentru mine nu exista titular de drept. Cer intensitate maxima la pregatire, iar anumiti jucatori vor sa aiba anumite privilegii, iar eu nu am permis asta. Am vrut sa fiu corect fata de toata lumea”, a dezvaluit „Motul”.

Sabau a vrut sa renunte la unul dintre jucatori, chiar inaintea jocului cu Herenveen, dar n-a fost lasat de Copos. „Inainte de meciul cu Herenveen, un jucator, unul dintre titulari a avut o atitudine de amator si am vrut sa renunt la el. Trebuia sa ne odihim si un jucator a facut pe istericul. Mi s-a spus sa nu renunt pentru ca e un jucator care castiga mult. Ne-am inteles ca trebuie sa dam afara anumiti jucatori, care dupa plecarea mea au fost readusi”, a declarat cel care a pregatit Rapidul timp de 12 etape.

„10-12 jucatori trebuie sa plece”

Sabau le ofera rapidistilor si reteta de a reveni in elita Ligii I. „Lucrurile nu merg cand nu este o linie clara din partea conducerii, niste principii clare. Conducerea trebuie sa te sustina si nu doar declarativ. Inainte cu doua zile sa fiu demis mi s-a cerut o lista cu cine va ramane din iarna. Am facut o lista si cu 7 jucatori care trebuie adusi, toti aveau sub 24 de ani. Ne-am inteles sa renunt la 10-12 jucatori, Copos a fost de acord. Trebuie o reconstructie din temelii. Sunt jucatori care n-au castigat nimic. La 30, 32 de ani sa-ti doresti un campionat sau sa te califici intr-o cupa europeana este prea mult. Trebuie 5-6 jucatori tineri, care sa aiba valoare, dar acestia costa. Mie mi s-au adus doar jucatori gratis. In achizitii se folosesc foarte putini bani”, considera antrenorul.

Lipsa de interes a jucatorilor l-a socat cel mai mult pe Sabau. „N-am antrenat echipe cu atatia jucatori mofturosi. Sa nu se poata concentra, sa nu inteleaga ca sunt acolo pentru a se antrena, pentru a da maxim. Erau jucatori pe care trebuia sa-i imping din spate. Era anormal pentru un jucator platit nu bine, foarte bine”, a spus Sabau.

Ioan Ovidiu Sabau e decis sa nu mai antreneze Rapidul niciodata pentru ca nu a fost respectat de suporteri. „Ca antrenor nu m-as mai intoarce niciodata, indiferent ce conducere va fi. Poate pe alt post, da ca antrenor niciodata. N-am vrut sa fiu iubit ci am vrut sa fiu respectat, iar eu, din etapa a treia, a patra sa fiu injurat de niste oameni care nu fac cinste acelor suporteri care iubesc echipa este prea mult. Am dreptul sa judec pentru ca mi-am castigat acest drept. Am facut ceva pentru aceasta echipa”, au fost declaratiile lui Sabau la Look TV.