Sanctiune RECORD pentru Serena Williams din cauza retragerii temporare din tenis. Halep poate PROFITA

994

Serena Williams va fi amendata aspru dupa ce a anuntat ca nu va participa la China Open (4-11 octombrie) si Turneul Campioanelor (25 octombrie – 1 noiembrie).

Decizia ei se pare ca nu a fost pe placul oficialilor Asociatiei Tenisului Feminin (WTA). Pauza pe care liderul mondial a luat-o pana la finalul sezonului, din cauza lipsei de motivatie, nu va ramane nepedepsita. Jurnalistii italieni de la site-ul Punto de Break sustin ca surse din cadrul WTA au dezvaluit faptul ca Serena va primi o amenda record in valoare de 150.000 de dolari.

La amenda se poate adauga si o suspendare

Acestia considera ca americanca nu are niciun pretext care sa-i scuze retragerea de la ultimul mare turneu al anului. Primele opt jucatoare ale lumii au obligatia de a juca la Singapore, absenta nemotivata fiind sanctionata aspru de regulament: 125.000 de dolari pentru retragerea din competitie, la care se adauga 25.000 de dolari pentru absenta de la festivitatea de deschidere. Williams, care era campioana en titre (6-3, 6-0 in finala cu Simona Halep), avea si obligatia de a participa la evenimentele organizate de sponsorii turneului. Sursa citata mai adauga ca Serena ar putea fi suspendata pentru o perioada de doua saptamani, la inceputul anului 2016 (turneele de la Brisbane si Sydney).

In comunicatul pe care Serena Williams l-a transmis saptamana trecuta, americanca spune ca starea emotionala o impiedica sa mai joace tenis pentru moment. Detinatoarea a 21 de titluri de Grand Slam nu precizeaza insa nimic despre o accidentare care sa o scuteasca de plata amenzii, stratagema la care recurg multe jucatoare din WTA:

„Vreau sa pot juca la cel mai inalt nivel al meu cat mai mult posibil. Este o decizie dificila pentru mine, dar am luat-o din dragoste pentru tenis. Anul acesta a fost plin de bucurie, dar si de deceptii. Am evoluat accidentata mare parte din timp, cand nu era cotul meu, era genunchiul meu si, dupa un anumit meci de la Flushing Meadows, inima mea”, a spus Williams intr-un comunicat.

Micky Lawler, noul presedinte al WTA, a dezaprobat public decizia Serenei: „Sanatatea fizica ar trebui sa fie o prioritate pentru Serena, nu alte lucruri. Accidentarile devin tot mai frecvente in lumea sportului, ceea ce ne da de gandit”. Simona Halep (2 WTA) si Maria Sarapova (3 WTA) nu sunt nici ele sigure de prezenta la Turneul Campioanelor, ambele acuzand accidentari in aceasta perioada, la tendonul lui Ahile, respectiv mana.

sursa: prosport.ro