SAPTE beneficii ale consumului de unt

2825

Untul este un aliment mult mai sanatos in comparatia cu obisnuita margarina. Parca aud majoritatea oamenilor in timp ce au citit afirmatia de mai devreme exclamand “cum? Am  crezut ca untul este inamicul, iar margarina este alternativa sanatoasa deoarece contine foarte putine grasimi saturate si colesterol”. Spre deosebire de margarine, care obosesc inutil ficatul in timpul digestiei, untul are un procent de digestibilitate de 99 %, necesitand mai putine saruri biliare si solicitand astfel mult mai putin vezica biliara si ficatul. Se pare ca am fost directionati gresit, untul dovedindu-se alegerea sanatoasa, potrivit celor de la draxe.com:

7. Untul contine Factorul Wulzen

dscn9698-1

Acesta este o substanta, asemanatoare unui hormon, care ofera o multime de beneficii organismului. Aceasta poate preveni blocarea incheieturilor si artrita. Deasemenea este responsabil de transportarea calciului catre oase in loc sa fie transportat catre incheieturi. Aceasta substanta poate fi gasita doar in unt si in smantana.

6. O sursa excelenta de colesterol bun

Butter (2)

Colesterolul bun este necesar pentru functionarea optima a celulelor organismului si ofera o multime de beneficii creierului si in dezvoltarea sistemului nervos. Organismul nostru are nevoie de colesterol, dar de cel bun.

5. Untul contine glicosfingolipide

pic09

Glicosfingolipidele sunt acizi grasi cu un scop foarte precis. Acesti acizi grasi protejeaza stomacul impotriva infectiilor gastro-intestinale.

4. Contine acid linoleic conjugat

butter

In cazul in care untul pe care-l consumi este de o calitate superioara, adica este produs de vacute care au pascut iarba proaspata, acesta contine acest acid (CLA). Aceasta substanta previne aparitia diverselor tipuri de cancer si ajuta organismul sa acumuleze masa musculara in loc de grasime.

3. Omega3 si Omega6

selectimg_2303

Untul contine acizii esentiali pe care organismul nu-i poate produce, astfel fiind necesara suplimentarea lor prin almentatie sau suplimente nutritive. Beneficiile acestor acizi grasi sunt foarte cunoscute. Acestea sunt imbunatatirea functiei psihice, imbunatatirea sanatatii pielii si imbunatatirea functiilor cardio-vasculare.

2. O sursa excelenta de minerale

toast1

Untul contine magneziu, crom, zinc, cupru si seleniu, mineral cu proprietati antioxidante. Untul contine o cantitate mai mare de seleniu in comparatie cu pestele hering, cerealele sau usturoiul. Untul este deasemenea contine iod.

1. Untul este o excelenta sursa de vitamine

butter (1)

Una dintre cele mai importante vitamine pe care le contine untul este vitamina A, o vitamina extrem de importanta pentru buna functionare a organismului. Vitamina A iti protejeaza si imbunatateste vederea si functiile endocrine. In afara de vitamina A, untul mai contine si vitamina D, E si K.