Sarapova este accidentata si nu va juca la US Open

1152

Maria Sarapova a anuntat ca nu va juca saptamana viitoare la turneul US Open, ultimul turneu de Grand Slam, din cauza unei leziuni suferite la umarul drept, relateaza EFE, citata de Agerpres.

Anuntul a fost facut directorul de comunicare al turneului din Statele Unite, Tom Curry, pe contul acestuia de Twitter,

Rusoaica si-a exprimat regretul pentru neparticiparea la turneu pe contul personal de Facebook:

”A fost o decizie foarte dificila de luat. Am facut tot ceea ce s-a putut pentru a ma reface dupa Wimbledon, dar pur si simplu nu am avut timpul necesar. Am facut multe controale medicale, am primit multe opinii, si totul se reduce la a face repausul necesar, pentru a mi se vindeca leziunea la umar intr-o maniera corecta”, a scris fostul numar unu mondial.

Sarapova (26 de ani) a facut schimbari majore dupa turneul de la Wimbledon, a renuntat la antrenorul Jimmy Connors si a dorit sa isi schimbe numele inainte de inceperea turneului de Mare Slem din Statele Unite (Sugarpova, n. red.).

Gordon Smith, directorul executiv al federatiei americane (USTA), si-a aratat aprecierea fata de rusoaica: ”Maria Sarapova este una dintre cele mai mari jucatoare de tenis, iar retragerea ei a fost dintr-un motiv serios”.

Sarapova era cap de serie numarul trei la US Open, iar prin retragerea sa Sorana Cirstea va deveni a 19-a favorita, iar Simona Halep cap de serie numarul 21.

De la competitia masculina va lipsi americanul Mardy Fish, care si-a motivat decizia din motive personale, anunta EFE.