ATLETISM

SARBATOARE Romania a cucerit deja mai multe medalii decat la Beijing

Argintul obtinut de Catalina Ponor in finala de la sol a reprezentat a noua medalie pentru Romania la Jocurile Olimpice de la Londra, ceea ce reprezinta deja un numar mai mare decat cel de la editia precedenta, de la Beijing. Totusi, in 2008, Romania a obtinut patru medalii de aur, fata de numai doua la Londra, pana acum.

Dupa 11 zile ale competitiei olimpice, Romania are 9 medalii (2-5-2), cucerite astfel: aur – Alin Moldoveanu (tir) si Sandra Izbasa (sarituri); argint – Alina Dumitru, Corina Caprioriu (ambele judo), Roxana Cocos (haltere), echipa masculina de sabie, Catalina Ponor (sol); bronz – echipa feminina de gimnastica si Razvan Martin (haltere).

Delegatia Romaniei a depasit astfel performanta de la JO din 2008, cand s-au cucerit opt medalii (4-1-3), dupa cum urmeaza: aur – echipajul feminin de dublu rame (canotaj), Constantina Dita ( maraton), Sandra Izbasa (sol) si Alina Dumitru (judo), argint – Ana Maria Branza (spada), bronz – Mihai Covaliu (sabie), echipajul feminin de opt plus 1 (canotaj) si echipa feminina de gimnastica.

 

Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP