In Portugalia, s-a nascut un scandal de proportii intre doua echipa importante ale campionatului.

Un scandal de proportii pune intr-o lumina foarte proasta campionatul Portugaliei. Benfica si Sporting sint acuzate de coruptie. Totul a pornit in urma unor documente publicate de site-ul Football Leaks.

Documentele demonstreaza relatiile dubioase pe care cele doua cluburi le-au avut, iar unele aduc la cunostinta posibile acte de mituire ale arbitrilor si spalare de bani.

Desi au aparut influente pentru a musamaliza cazul, rivalele celor doua cluburi din Lisabona fac tot posibilul pentru a descoase acest scandal, dar si cele doua cluburi se pirasc una pe cealalta.

Informatiile de pe site-ul citat se refera la anumite suspiciuni cum ca Sporting ar ceda o parte din banii incasati din transferuri catre o a 3-a parte, asadar clubul este prejudiciat, dar si statul. Se presupune ca presedintele Benficai este in spatele acestor scurgeri de informatii.

Ca raspuns, presedintele lui Sporting a declarat in direct la TV ca oficialii celor de la Benfica ofereau cadouri arbitrilor care urmau sa-i conduca.

UEFA permite cluburilor sa cumpere arbitrilor cadouri in valoare de 183 de euro sau mai putin, dar presedintele lui Benfica ar fi cheltuit mai bine de 250.000 de euro in ultimul an pentru aceste „atentii”.

Tot presedintele lui Sporting sustine ca a intrat in posesia unui cadou care ar fi trebuit sa mearga la arbitri. Acestea contineau printre altele invitatii la cele mai luxoase restaurante din Lisabona.

Presedintele lui Sporting este acuzat la rindul lui de oficialii celor de la Benfica Lisabona ca are o companie terta prin care ajuta clubul sa vinda si sa cumpere jucatori in schimbul unor procente. In acest caz este investigat si transferul lui Rojo la Manchester United, din care compania condusa de acesta ar fi avut procent.

TAS va da un verdict in acest caz in saptaminile urmatoare.

sursa: gsp.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here