Scandal MONSTRU la Euro 2012: Uefa cere anchetă pentru corupţie şi fraudă în Ucraina!

524

Campionatul European găzduit de Ucraina şi Polonia ridică în continuare multe semne de întrebare în ceea ce priveşte modul în care cele două ţări au organizat competiţia.

Politicienii din Ucraina, aflaţi în opoziţie, cer forului european să investigheze un caz de corupţie şi fraudă. Opoziţia din Ucraina acuză principalul partid care se află la conducerea ţării că ar fi „sustras” din fondurile publice aproximativ 4 miliarde de dolari în timpul celor 2 ani cât au durat pregătirile pentru Campionatul European.

Partidele aflate în opoziţie cer în mod direct celor de la UEFA să investigheze modul în care au „dispărut” cele 4 miliarde de dolari, bani ce ar fi trebuit investiţi în infrastructură. Rebecca Harms, liderul „Facţiunii Verzi” din Parlamentul European, este politicianul care a iniţiat această plângere şi susţine că guvernul din Ucraina a refuzat sistematic mai multe oferte avantajoase venite din partea diverselor firme care doreau să pună la punct infrastructura din Ucraina. În schimb, licititaţiile pentru construcţia stadioanelor, drumurilor şi a altor elemente de infrastructură au fost câştigate de firme obscure, printre acestea aflându-se şi un off-shore cu sediul în Belize.

„Mă voi adresa UEFA şi voi ridica problema şi în Parlamentul European. Cineva trebuie să răspundă la întrebarea: ‘În ce buzunare au intrat banii?’. UEFA trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru această problemă”, a declarat Rebecca Harms pentru The Guardian si citat de prosport.ro.