Scandal MONSTRU: Steaua, implicata intr-o ancheta de meciuri TRUCATE. Doua persoane au fost deja CONDAMNATE

952

Steaua se afla in centrul unui scandal monstru cu meciuri trucate la pariuri, de pe vremea lui Reghecampf, potrivit www.romaniatv.ro.

Două partide de pregătire ale Stelei, disputate în februarie 2013, ar fi fost trucate la pariuri, susțin procurorii din Singapore. Roş-albaştrii erau antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf.

Informația a apărut într-un proces în care doi cetăşeni din Singapore, Rajendar Prasad Rai (42 de ani) şi Francis Donahue Marcel (39 de ani), sunt acuzați că au pus la cale trucarea unui meci din Cupa Ligii, Singapore Recreation Club (SRC) – Khalsa Balestier FC 0-2, jucat pe 19 iulie 2014, anunță ProSport.

Rajendar Presad Rai este director la o companie de mase plastice și este acuzat că s-ar fi implicat în trucarea unor meciuri din Europa. Unul dintre ele este Steaua – Dinamo Moscova, scor 1-2, pe când Dan Petrescu era antrenorul rușilor, de pe 3 februarie 2013. Celălalt meci este Steaua – Sturm Graz, scor 3-3, din 1 februarie 2013. Al treilea meci care apare în rechizitoriu este Charleroi – Venlo, scor 0-1. Toate meciurile au avut loc în Antalya.

Conform acelor documente, Rajendar Prasad Rai l-ar fi instigat pe un anume Shree Manish Kalra Jeetender Kumar Kalra să ofere 42.000 de euro către 3 cetățeni macedoneni, drept recompensă pentru trucarea celor două meciuri ale campioanei României. Partida cu Dinamo Moscova ar fi costat 15.000 de euro, iar cea cu Sturm Graz 27.000 de euro, susține sursa citată.

După termenul de luni, Rajendar Prasad Rai a fost eliberat după ce a achitat o cauțiune de 300.000 de dolari, în timp ce cauțiunea pentru Francis Donahue Marcel a fost 50.000 de dolari. Următorul termen e stabilit pentru 2 noiembrie. Dacă vor fi găsiți vinovați pentru corupție și vor fi incluse cele două meciuri amicale ale Stelei, cei doi riscă o pedeapsă de pînă la 5 ani de închisoare și o amendă de pînă la 100.000 de dolari.

sursa: romaniatv.ro