Schillaci si Antognoni au deschis o scoala de fotbal IN ROMANIA!

804

antognoniGiancarlo Antognoni si Salvatore Schillaci au inaugurat sambata, la Iasi, Scoala de fotbal “Magic-Trofeo Maestrelli”, un proiect initiat de omul de afaceri Dan Cojocaru.

Scoala de fotbal se adreseaza pentru inceput copiilor cu varste intre 6 si 10 ani, iar de pregatirea celor mici se va ocupa antrenorul Adrian Cotan, fost fotbalist la Politehnica Iasi.

Cu acest prilej Salvatore Schillaci a declarat presei ca in urma cu zece ani si-a deschis la Palermo o scoala privata de fotbal si spera ca in viitor sa colaboreze cu copiii de la scoala lui Dan Cojocaru. El spera ca cei 300 de copii care se antreneaza la Palermo sa ajunga mari staruri in fotbalul italian si nu numai. Schillaci nu a exclus o colaborare cu pepiniera de la Iasi.

“Iau in calcul o colaborare cu scoala Magic-Trofeo Maestrelli de la Iasi si sper ca in anii viitori copiii de aici sa vina intr-un schimb de experienta la Palermo, pentru a vedea cum se antreneaza copiii mei, pentru a vedea un altfel de fotbal. Este o initiativa laudabila si incurajez din tot sufletul astfel de proiecte, mai cu seama ca vorbim despre un sacrificiu financiar foarte mare. Copiii sunt viitorul si trebuie sa investim in ei”, a spus Salvatore Schillaci.

Prezent la conferinta de presa, Giancarlo Antognoni a declarat la randul sau ca initiativa ieseanului de a deschide o scoala de fotbal este foarte importanta pentru copii.

“Ma bucur ca sunt aici la inaugurare. Sincer, mi-as dori cat mai multe astfel de initiative. Ii incurajez pe parinti sa indrume copiii sa vina la fotbal, iar faptul ca se deschid astfel de scoli private este un lucru extraordinar. La aceste scoli copiii pot imbratisa o cariera fotbalistica si merita sa investim in ei”.

Initiatorul proiectului, Dan Cojocaru a declarat ca isi doreste ca in cativa ani sa ofere jucatori de valoare fotbalului iesean si romanesc.

“Fotbalul este viata mea si acest lucru ma face sa investesc mult suflet si pasiune in toate proiectele legate de acest sport. Scoala de fotbal Magic-Trofeo Maestrelli este un proiect la care visez de foarte multi ani si ma bucur ca acum a devenit realitate, cu ajutorul membrilor fondatori ai Trofeo Maestrelli, Enzo Banti si Nicola Stagi. Sper ca micutii care vin sa joace fotbal la aceasta scoala sa ajunga mari jucatori, iar in timp sa ajunga, de ce nu, la echipa nationala. Cu acest gand pornesc la drum”, a spus Dan Cojocaru.