Scutaru si Axente, dinamovisti cu acte-n regula!

921

  Fundaşul central Cristian Scutaru şi atacantul Mircea Axente, ultima oară la FC Timişoara, au devenit oficial jucătorii echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, cu care au semnat contracte pentru următoare 5, respectiv 4 sezoane.

Contractele celor doi fotbalişti au fost înregistrate la Liga profesionistă de fotbal (LPF), astfel că ei au drept de joc pentru meciul cu CFR Cluj din Supercupa României, programat sâmbătă, de la ora 21,00, pe Arena Naţională din Capitală.

Cristian Scutaru şi Mircea Axente vor evolua cu numerele 6, respectiv 15 la Dinamo, anunţă gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare.

„Am venit la Dinamo pentru performanţă. Mă bucur că am ajuns la o echipa cu tradiţie din România, mă bucur că domnul Bonetti are o părere bună despre mine. Mai am de recuperat la pregătirea fizică pentru că în ultimul timp nu am fost la un nivel mare şi se vede în antrenamente’, a spus Scutaru cu ocazia prezentării sale.

În vârstă de 25 ani, Cristian Dorel Scutaru (1,86 m/80 kg) a mai jucat în cursul carierei sale la FCM Reşiţa, Jiul Petroşani, CFR Timişoara şi FC Timişoara, disputând în total 82 de jocuri (4 goluri marcate) în Liga secundă şi 35 de meciuri (2 goluri) în Liga I. El a adunat 8 selecţii (1 gol) pentru naţionala de tineret a României.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns la Dinamo, un club cu tradiţie şi o bogată istorie în spate, cu multe titluri, cupe şi supercupe. La Dinamo se vrea în fiecare an câştigarea campionatului, a cupei şi un parcurs cât mai bun în cupele europene. Acest lucru mă motivează, pentru că toate aceste obiective înseamnă performanţă. Am găsit un grup unit, cred că m-am integrat bine şi sper sa facem lucruri frumoase”, a declarat la rândul său Axente.

Acesta a adăugat că nu se teme de concurenţa din atacul dinamoviştilor şi a lăudat, totodată, modul în care antrenorul Dario Bonetti pregăteşte gruparea alb-roşie. „E greu să te baţi cu Dănciulescu şi Niculae, sunt poate cei mai buni atacanţi din România, cu cele mai bune cifre, dar am încredere în mine şi chiar dacă nu voi juca de la început sunt sigur că voi avea şi eu şansa mea. Dario Bonetti mi se pare un antrenor foarte bun, pe stilul italian, lucrează foarte mult tactic, dar şi partea de pregătire fizică”, a precizat Axente.

Mircea Ionuţ Axente (1,85 m/74 kg) are tot 25 ani şi a mai îmbrăcat până acum tricoul formaţiilor Poli Timişoara II, FCM Reşiţa, CS Buftea, Gloria Buzău, Oţelul Galaţi şi FC Timişoara, adunând 91 de partide (40 goluri) în Liga secundă şi 68 de jocuri în prima ligă (11 goluri).

Sursa: AGERPRES