Se STIE data cand Romania isi va afla ADVERSARELE de la EURO 2016

1003

S-a stabilit data cand Romania isi va afla grupa de la Euro 2016, potrivit MEDIAFAX.

Echipa nationala a Romaniei isi va afla adversarele de la Campionatul European din 2016, primul sau turneu final dupa o pauza de opt ani, in data de 12 decembrie, la Paris, unde va avea loc tragerea la sorti a grupelor competitiei gazduite de Franta.

7 goluri in 30 de partide pentru United a inscris Herrera. Desi rata lui de goluri este una foarte buna pentru pozitia pe care evolueaza, ceva in jocul sau nu este pe placul lui Van Gaal. Fotbalistul vrea neaparat sa schimbe „aerul” in iarna, in speranta ca il va convinge pe Del Bosque ca merita un loc in lotul pentru Campionatul European din Franta

Prima reprezentativa s-a calificat, duminica seara, la Euro-2016 in urma victoriei cu scorul de 3-0, obtinuta in deplasare cu selectionata Insulelor Feroe. Romania este una dintre cele 16 echipe calificate deja la turneul final. Conform site-ului oficial al FRF, inaintea ultimelor 18 partide din runda finala a preliminariilor s-au calificat Romania, Islanda, Cehia, Belgia, Tara Galilor, Spania, Germania, Polonia, Anglia, Elvetia, Irlanda de Nord, Austria, Italia, Portugalia, Albania si Franta, din postura de tara gazda.

In aceasta seara si marti se vor decide numele a inca patru reprezentative care vor merge la turneul final. Ultimele patru selectionate, din cele 24 care vor participa la turneul din Franta, vor fi stabilite in urma jocurilor de baraj programate in perioada 12-14 noiembrie, respectiv 15-17 noiembrie. Tragerea la sorti a partidelor de baraj va avea loc in 18 octombrie, la Nyon.

Conform regulamentului UEFA, la turneul final al Campionatul European din 2016 se califica direct primele doua echipe din cele noua grupe ale preliminariilor si reprezentativa cu cel mai bun punctaj dintre ocupantele locurilor trei. Celelalte opt echipe de pe locurile trei vor disputa un baraj de calificare, in urma caruia patru dintre acestea vor accede la Euro-2016.

La tragerea la sorti din 12 decembrie se va stabili componenta celor sase grupe ale Campionatului European din Franta. Primele doua echipe din fiecare grupa, plus cele mai bune patru reprezentative dintre ocupantele locurilor trei vor accede apoi in faza optimilor de finala ale Euro-2016.

Turneul final al Campionatului European se va disputa intre 10 iunie si 10 iulie 2016, in zece orase din Franta, cu participarea in premiera a 24 de echipe nationale.

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a invins, duminica, in deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), selectionata Insulelor Feroe, in ultima etapa a grupelor preliminare ale Campionatului European din 2016, si s-a calificat la turneul final care va avea loc in Franta. Cu cinci victorii, cinci rezultate de egalitate si nicio infrangere, echipa nationala a incheiat preliminariile pe pozitia a doua a grupei F, la un punct in spatele selectionatei Irlandei de Nord.