Severinul are din nou echipă în prima divizie după 71 de ani de pauză!

851

Comitetul Executiv al FRF a decis astăzi ca ocupanta locului 3 din Seria 2 a Ligii a II-a să promoveze în Liga I în locul Politehnicii Timişoara, formaţie ce nu a depus dosarul de licenţiere.

În aceste condiţii Gaz Metan Severin va evolua în Liga I din sezonul 2012-2012. Clasată pe locul 15 în Liga I, FCM Târgu Mureş va evolua îl eşalonul secund.

Severinul promovează după 71 de ani în prima ligă. CFR Turnu Severin a fost ultima echipă din Liga 1 şi singura, în 1941, dar campionatul acela a fost declarat neoficial din cauza războiului.

„În această dimineaţă am primit informaţia că vom promova direct în Liga I. Aşa a decis Comitetul Executiv. Oricum, Marian Bondrea, tehnicianul nostru, luase decizia să ţină jucătorii în cantonament pentru un eventual baraj.

Pe această cale ţin să anunţ că îi aşteptăm pe fanii Universităţii Craiova să ni se alăture pentru că, vrând, nevrând, reprezentăm Oltenia şi sunt convins că ne vor susţine, mai ales că îl avem pe bancă pe Marian Bondrea, ultimul antrenor care a adus un trofeu Universităţii Craiova. Aşa cum era firesc, Gaz Metan Severin a promovat în prima ligă. Aveam de partea noastră regulamentul UEFA, care prevede că atunci când o echipă nu ia licenţa promoveaza următoarea clasată„, a declarat pentru ProSport Gheorghe Frăţică, preşedinte executiv Gaz Metan Severin.

Am fost la FRF cu preşedintele clubului şi domnul primar. Comitetul Executiv a luat singura hotărâre legală pe care o putea lua, aceea de a promova pe Gaz Metan Severin în Liga I din sezonul 2012/2013. Nu am fost prezent la şedinţa CE, dar când s-a terminat, mi s-a comunicat această decizie. Ne aşteptam, nu am avut nicio cea mai mică emoţie pentru că ştiam că era singura decizie legală, statutară şi regulamentară. Nu ştiu ce se va întâmpla cu Timişoara, eu mă bucur că Severin a promovat„, a declarat avocatul clubului Gaz Metan Severin, Giuseppe Andelos.

El a subliniat că, din punctul său de vedere, această decizie nu mai poate fi contestată: „O decizie privind un baraj, nu avea sprijin regulamentar şi nu putea fi luată în calcul. Din punctul meu de vedere, această decizie nu mai poate fi contestată, dar orice se poate întâmpla„.