1halaSimona Halep a fost desemnata de WTA, jucatoarea cu cel mai mare progres in 2013, dupa ce a castigat sase turnee si a incheiat anul pe locul 11 in clasamentul mondial.

„Totul a inceput cu un parcurs incredibil la Roma, iar acum, sase luni mai tarziu, ea se afla pe punctul de a ajunge in Top 10 – Simona Halep este «Most Improved Player Of The Year»”, se arata pe site-ul WTA.

Wtatennis.com noteaza ca la Roma, in luna mai, Halep a invins patru jucatoare importante – Svetlana Kuznetova, Agnieszka Radwanska, Roberta Vinci si Jelena Jankovici, iar in semifinale a fost eliminata de liderul mondial Serena Williams. „Au urmat sase luni de progres. Daca luam in considerare si parcursul de la Roma, Halep a avut un palmares de 43-8 la ultimele 14 turnee, castigand primele ei sase titluri WTA la Nürnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapest, New Haven, Moscow si Sofia, si incheind pe locul 11 in clasamentul de la 4 noiembrie”, adauga sursa citata.

WTA mentioneaza ca Halep are mari sanse sa ajunga in Top 10 la inceputul anului 2014 si sa fie a treia romanca ce accede in clasamentul celor mai bune zece jucatoare din lume, dupa Irina Spirlea (7 WTA in 1997) si Virginia Ruzici (8 WTA in 1979).

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here