Simona Halep va disputa miercuri, ora 02.00, meciul din sferturile de finala ale Australian Open!

665

Simona HalepSimona Halep va juca miercuri de la ora 02.00 contra jucatoarei Dominika Cibulkova, locul 24 WTA, in sferturile de finala ale Australian Open, in direct pe EuroSport.

Halep s-a calificat in sferturile de finala la Australian Open, dupa ce a invins-o, luni, in optimi, pe Jelena Jankovici (Serbia – locul 8 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-0, si o va intalni pe Dominika Cibulkova, 24 de ani si locul 24 WTA.

Jucatoarea din Romania a acces in premiera in sferturile de finala ale unui turneu de Grand Slam si are ocazia de a egala cel mai bun rezultat al unui roman la turneele de Grand Slam in ultimii 33 de ani, calificarea in semifinale, performanta reusita de Irina Spirlea in 1997, la US Open.

Doar trei romance s-au calificat in semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de doua ori, in 1978, cand a castigat turneul de la Roland Garros, si in 1980, cand a pierdut finala aceleiasi competitii, in fata americancei Chris Evert, Florenta Mihai, finalista in 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), si Irina Spirlea, invinsa in 1997, in penultimul act al US Open de Venus Williams.

Sursa: mediafax.ro