Situatia cluburilor din Liga 1 este una sub orice critica.

Nu mai putin de 9 dintre cele 14 combatante risca depunctarea din cauza datoriilor pe care le-au acumulat.

Viorel Duru, directorul Departamentului de Licentiere din cadrul FRF, a declarat luni, pentru ProSport, ca 9 formatii din campionatul intern au depasit termenul fixat de Federatie pentru plata datoriilor. Doar Steaua, Voluntari, Concordia Chiajna, CSU Craiova si ACS Poli Timisoara nu sunt in culpa, restul echipelor fiind pasibile de depunctare.

„E mai usor sa numim echipele care nu sunt monitorizate. Sunt mult mai putine. Fara probleme sunt Steaua, FC Voluntari, Concordia Chiajna, CSU Craiova si ACS Poli Timisoara. E primul an in care facem aceasta monitorizare. Astept ca, prin acest nou program de verificare a acestor cluburi, sa ajutam la disciplinarea financiara a acestor cluburi. E clar ca pana acum acumulau datorii pe tot parcursul anului si incercau sa le plateasca pana la 31 martie anul urmator. Acum mai exista inca o poza facuta la 30 iunie, deci la jumatatea anului, si trebuie sa platesti datoriile pana la 30 septembrie. Dar, intr-adevar, cluburile nefiind obisnuite cu acest tip de management responsabil, au calcat stramb”, a declarat Duru pentru sursa citata.

Asadar, formatiile au avut termen sa isi rezolve problemele pana la finalul lui septembrie si sa faca dovada platilor pana la incheierea saptamanii trecute. Documentele vor fi verificate pana pe 31 octombrie, iar cei care nu au solutionat problema datoriilor vor fi depunctati cu un punct. Dupa acest termen, echipele care nu au stins datoriile pot pierde inca doua puncte.

sursa: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.