SOC in MMA: Sportivul ”Ursul Carpatin” arestat in Marea Britanie!

2141

ursul-Ghita1Sportivul Ghita Ignat, cunoscut suporterilor MMA, a fost arestat in Marea Britanie in vederea extradarii de judecatorii Curtii de Apel Suceava, pentru 10 zile. Solicitarea a venit de la Tribunalul magistratilor din Westminster, Marea Britanie.

Curtea de Apel Suceava a admis propunerea formulata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava privin arestarea pentru o perioada de 10 zile a lui Ghita Ignat, supranumit „Ursul Carpatin” ca luptator de arte martiale extreme, scrie Obiectiv de Suceava.

De mentionat faptul ca Gheorghe – Ghita Ignat, care este acuzat ca impreuna cu mai multi complici au sustrat din cardurile bancare a mai multor cetateni britanici circa 500.000 de dolari australieni, pe filiera Australia, Noua Zeelanda si chiar Malaezia, a fost retinut la sfarsitul lunioi noiembrie a anului 2012, a stat mai bine de o luna in arest iar apoi a fost pus in libertate, cu interdictia de a parasi localitatea de domiciliu si mai apoi tara. De remarcat totusi faptul ca s-a prezentat la procesul de ieri si nu s-a opus arestarii, pentru alte 10 zile. Inalta Curte de Casatie va stabili saptamana viitoare daca Ghita Ignat va fi sau nu extradat in Marea Britanie.

Ghita Ignat, luptatorul sucevean de arte martiale mixte (MMA) cunoscut in mediul sportiv de profil ca „Ursul Carpatin”, a fost retinut in toamna anului trecut alaturi de alti doi suceveni si mai multi colaboratori ai lor din Iasi, Sibiu si Bucuresti de catre procurorii DIICOT suceveni, pentru infractiuni privind criminalitatea informatica.

Dincolo de activitatea sa sportiva, Ghita Ignat s-a dovedit a fi unul dintre principalii piloni ai unei retele specializate in falsificarea de carduri bancare, care a operat in Australia, Marea Britanie dar si in Malaezia sau Noua Zeelanda prejudiciul estimat numai in ceea ce priveste componenta retelei din care a facut parte Ghita Ignat fiind de 500.000 de dolari australieni.

In 2011, „Ursul Carpatin” era preferatul paginilor sportive si al emisiunilor TV de profil in Suceava. Inaugurase la baza sportiva Unirea clubul „Bucovina Figth Team” si se lauda cu sase victorii in tot atatea meciuri disputate, in custile MMA, din care patru obtinute in America. La inaugurarea clubului au fost prezenti luptatori de top ai circuitului Local Combat – Catalin Morosanu, alias „Moartea din Carpati” si Sebastian Ciobanu, alias „Fiul lui Dracula”.