Soc si groaza: Piturca anunta ca incearca calificarea la mondial!

882

Presedintele FRF Mircea Sandu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca selectionerul Victor Piturca are drept obiectiv formarea unei echipe competitive si calificarea la CE din 2016, dar a precizat ca tehnicianul i-a zis ca va incerca sa obtina o participare a „nationalei” si la CM 2014.

„Am intrat in linie dreapta pentru calificarea la Caupa Mondiala din 2014. E stiut ca Piturca are 11 meciuri pana acum si doar o infrangere, important este insa ca au aparut 2-3 jucatori foarte tineri care vor avea o perioada lunga la echipa nationala, daca isi vad de treaba. Speram ca meciul de miercuri cu Slovenia sa ne dea o oglinda vizavi de startul preliminariilor pentru calificarea la Cupa Mondiala. E stiut faptul ca obiectivul trasat lui Piturca este reconstructia echipei si formarea unui lot de jucatori, din care 7-8 sa fie permanent titulari ai echipei nationale, si calificarea la turneul din 2016. Dar intr-o discutie cu el mi-a zis ca va incerca si calificarea la Campionatul Mondial din 2014”.

Oficialul FRF s-a declarat dezamagit de faptul ca internationalul roman Adrian Mutu nu si-a gasit inca o echipa de club dupa retrogradarea in Serie B a formatiei italiene Cesena: „E pacat ca Mutu nu si-a gasit inca o echipa si cred in continuare ca plateste tribut unor greseli din trecut. Eu am primit un sms de la el, dar nu trebuie sa fie suparat pe mine, trebuie sa-l trezeasca in ultimul moment pentru ca eu nu il critic, asta e realitatea si trebuie spusa. El poate inca sa faca performanta si la echipa de club si la echipa nationala”.

Meciul amical Slovenia – Romania este programat miercuri, de la ora 21.45, pe stadionul Stozice din Ljubljana