Sorana Carstea in turul III la Wimbledon. A batut-o pe Na Li!

1032

Performanta senzationala pentru Sorana Cirstea (22 de ani, 52 WTA) in turul secund la Wimbledon. Jucatoarea din Romania s-a calificat in turul trei la turneul de la All England Lawn and Tennis and Croquet Club, dupa c a reusit sa o invinga pe Na Li 30 de ani, 11 WTA, cap de serie 11), scor 6-3, 6-4.

Dupa doar 90 de minute petrecute pe iarba londoneza in primul tur, cand a trecut cu 6-4, 6-1 de frantuzoaca Pauline Parmentier (70 WTA), Sorana a repetat isprava (93 de minute a durat partida contra chinezoaicei), de data aceasta in fata unei jucatoare care ii pusese mari probleme in confruntarile precedente. Asiatica a ingenuncheat-o de doua ori pe Cirstea, pe zgura de la Roland Garros. In 2011, in turul al treilea, romanca i-a smuls doar patru gameuri, pentru ca in acest sezon sa-i ia in mansa de debut doar trei gameuri. Pe iarba insa, intalnirea a capatat o alta turnura.

Partida a fost una echilibrata, Sorana reusind sa isi pastreze nervii tari in momentele cheie (a convertit 4 mingi de break din 9, fata de adversara, care a fructificat doar 2 sanse din cele 12 oferite de romanca).

In turul urmator, Cirstea va da piept cu Maria Kirilenko (Rusia), care a trecut in turul secund de Lourdes Dominguez Lino (Spania), de-o maniera categorica: 6-1,6-2. Sorana o conduce pe jucatoarea rusa in intalnirile directe cu scorul de 2-1, ultima partida consemnandu-se pe iarba. In 2008, la turneul de la Hertogenbosch, tenismana noastra s-a impus cu 7-5, 6-4.

Prin calificarea in turul trei, romanca si-a asigurat 38.875 de lire sterline.